BANI DE LA GUVERN pentru 18 localități din județul BOTOȘANI! Ce spune unul dintre primarii „fericiți”!

După o așteptare de aproape un an de zile, primăriile pot plăti datoriile făcute după ce s-a declarat starea de alertă.

În urma demersurilor realizate, în perioada august-septembrie 2016, de Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Instituția Prefectului Județului Botoșani, Guvernul a decis alocarea sumei de 10,222 milioane lei, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2017, pentru 18 localități din județul Botoșani privind reducerea efectelor secetei severe înregistrate în anul 2016.

Începând cu 26 septembrie 2016, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Botoșani a declarat starea de alertă, pentru 30 de zile în mai multe localități din județ și a dispus unele măsuri pentru reducerea efectelor secetei, printre care:

– transportul de apă potabilă și menajeră în zonele afectate;

– realizarea unor puțuri de mare adâncime pentru completarea și asigurarea volumului de apă pentru comunitățile afectate;

– achiziționare de bazine pentru stocarea apei;

– urgentarea finalizării lucrărilor la sistemele de alimentare cu apă.

Fondurile sunt alocate pentru plata acestor lucrări și achiziții care au fost efectuate în scopul reducerii efectelor secetei, la nivelul următoarelor localități: Adășeni, Avrămeni, Blândești, Concești, Coțușca, Dimăcheni, Drăgușeni, George Enescu, Havârna, Hănești, Hilișeu-Horia, Lozna, Mihălășeni, Păltiniș, Știubieni, Văculești, Viișoara, Vlăsinești.

„Consiliul Județean a inițiat și susținut la nivelul Guvernului mai multe demersuri în scopul finanțării măsurilor de diminuare a efectelor secetei. Faptul că Proiectul de Hotărâre inițiat de Consiliul Județean și semnat de mine, în septembrie 2016, s-a concretizat în această Hotărâre de Guvern nu poate decât să mă bucure”, a declarat Costică Macaleți, președintele CJ Botoșani.

„Era și timpul să ne dea banii. Eu am făcut un efort destul de mare pentru a plăti o parte din lucrări din bugetul local. Nu este normal ca, în situații de alertă, Guvernul să plătească atât de târziu. Eu făcut economii ca să plătesc o parte din bani, dar au fost primării care nu au plătit nimic, în așteptarea banilor. Gândiți-vă la firmele care au lucrat pe banii lor. Dar e bine că vin”, a spus primarul comunei Havîrna, Sergiu Săviuc.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.