Vicele LIVIU TOMA crede că un număr mare de români vor reveni în țară în urma campaniei „Informare acasă! Siguranță în lume!”

Acțiunea este derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe precum și autoritățile locale din județ și a început cu un proiect pilot în județele Botoșani, Suceava și Neamț.

Joi, 9 august a.c., a avut loc evenimentul organizat, la Botoșani – în Sala Nicolae Iorga din Palatul administrativ, de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu alte instituții publice pentru promovarea campaniei naţionale – „Informare acasă! Siguranță în lume!” unde a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Liviu Toma.

Această campanie este derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Ministerul Muncii și Justiției Sociale, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe precum și autoritățile locale din județ și a început cu un proiect pilot în județele Botoșani (9 august), Suceava (10 august) și Neamț (11 august).

La eveniment au luat parte Andreea Păstârnac, ministrul Românilor de Pretutindeni, ambasadorul Italiei în România, Excelența Sa, Marco Giungi, reprezentanți din toate instituțiile partenere, atât de la nivel central, cât și de la nivel local.

„Pe lângă faptul că această campanie își propune să informeze și să prevină populația asupra riscurilor la care se expune odată cu decizia de a munci în străinătate, consider că este foarte importantă și din prisma promovării măsurilor privind stimularea românilor de a reveni în țară. De asemenea, sunt convins că va avea un impact deosebit pe plan social, din perspectiva diminuării efectelor negative asupra copiilor rămași fără părinții care aleg să muncească în străinătate, a diseminării informațiilor privind facilitățile de a dezvolta afaceri pe cont propriu și a oportunităților de angajare în țară”, a declarat vicepreședintele CJ Botoșani, Liviu Toma.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.