Revoltă pentru drumuri mai bune! „Nu vrem marmură de Carrara, vrem asfalt de Macaleți” (FOTO&VIDEO)

Starea jalnică în care se află drumurile județene i-a făcut pe mai mulți locuitori din comunele județului Botoșani să iasă în stradă. Sătui de incompetența celor care administrează județul aceștia s-au adunat pe terenul de sport din comuna George Enescu unde și-au spus off-urile.

În jurul orei 09.30, zeci de autoturisme au plecat simultan din orașul Darabani pe DJ 298 A spre Lișmănița-Mileanca. La intersecția DJ 293 cu DJ 298A, în zona stației de autobuz Mileanca s-au încolonat cei din Mileanca și Concești, iar la Havârna, s-au alăturat și protestatarii de aici, urmând traseul până la Dumeni, comuna George Enescu.

În paralel, din Vorniceni a pornit o altă coloană a manifestanților, dar și din Nicșeni, pe DJ 298A spre Cordăreni, acolo unde s-au întâlnit cu cei de la Cordăreni.

Cererea oamenilor care au ieșit cu mașinile ca să protesteze a fost reasfaltarea drumurilor județene 298 Vorniceni-Cordăreni-George Enescu, 293 Dorohoi-George Enescu- Mileanca-Codreni și a DJ 298A Darabani-Lișmănița-Mileanca.
Reproșurile protestatarilor au fost îndreptate în principal către conducerea Consiliului Județean Botoșani, despre care aceștia spun că nu au făcut nimic pentru a reabilita aceste drumuri.

„Dacă ar vrea să vină cineva la noi să investească în colțul acesta nu poate veni pentru că infrastructura este zero. O dată la patru ani vin și promit dar nimic nu se schimbă. Vom mai face proteste, nu o să ne oprim pentru că drumurile ne omoară”, a spus Ionuț Fedor.

Cetățenii care au participat la protest spun că ne facem de rușine cu drumurile pe care le avem.

„Ne vin copiii acasă este mai mare rușinea să vină de pe străzi bune, cu mașini bune, din toată lumea, să ajungă la noi în județ să li se strice mașinile să se întoarcă cu ele rupte. Este inadmisibil așa ceva. Sperăm că aleșii noștri ne vor auzi și ne vor ajuta pentru că de asta i-am votat”, a spus Brândușa Bădărău.

Alături de protestatari a fost și Toader Leampăr, primarul comunei Vorniceni, care a spus că le-a ajuns cuțitul la os.

„Am avut mai multe discuții cu președintele Consiliului Județean, dumnealui știe, a fost la fața locului, dar nu a primit buget suficient de la nivel central pentru reparații. Ar fi vorba de 15 km de la Vorniceni la George Enescu și ar trebui cam 1,5 milioane de euro, pentru covor asfaltic”, a explicat primarul Toader Leampăr.

Protestatarii reproșează aleșilor locali și parlamentari că, după ce au fost votați, aceștia au uitat de doleanțele lor.

„Nu a trebuit să ne gândim foarte mult, am fost forțați de situație să recurgem la acest gest deoarece stimații noștri aleși au uitat să își onoreze promisiunile făcute în campanie electorală. Sperăm să se schimbe ceva după protestul de astăzi”, a spus Gabriel Zaharia.

Pe tot parcursul protestului s-au auzit claxoanele mașinilor, sunetul vuvuzelor iar oamenii au fluturat steaguri și mai multe pancarte.

Sătenii din aceste comune au semnat și o proclamație prin care se declară izolați de mai bine de 25 de ani din cauza drumurilor impracticabile, îngrădindu-li-se astfel dreptul de acces la piața economică și comercială, la sistemul naționale de educație și formare, la sistemul național de sănătate publică, la sistemul național de apărare împotriva calamităților naturale.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.