FEDERAȚIA „Solidaritatea Sanitară” acuză Guvernul Tudose de înșelătorie! Se pregătesc de proteste!

Federația „Solidaritatea Sanitară” a anunțat că se opune ideii de a muta contribuțiile angajatorului în salariul de bază al angajatului și a invitat recent salariații din Sănătate să i se alăture la acțiunile de protest pe această temă.

În opinia reprezentanților organizației, o astfel de măsură reprezintă „o înșelătorie” la adresa salariaților din sectorul bugetar și ar putea face ca recentele creșteri salariale să devină de fapt „false creșteri”.

Federația „Solidaritatea Sanitară” a inițiat recent o petiție publică împotriva acestei măsuri. Documentul constituie o formă de pregătire a unor forme de protest, potrivit organizației.

CITEȘTE MAI JOS ANUNȚUL FĂCUT DE FEDERAȚIA „SOLIDARITATEA SANITAR”!

„Constatând că mutarea contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatorului este o înșelătorie la adresa salariaților din sectorul bugetar, Guvernul intenționând să-i păcălească cu o falsă creștere salarială, Federația «Solidaritatea Sanitară» anunță opoziția față de această măsură, invitând salariații din Sănătate să i se alăture la acțiunile de protest pe această temă. Primul pas al acestor acțiuni îl constituie Petiția publică inițiată împotriva acestei măsuri, ce poate fi găsită AICIea constituind o formă de pregătire a altor forme de protest.
Denunțăm astfel public intenția ascunsă a Guvernului de «a fura» creșterea salariilor cu 25% (anunțată pentru 1 ianuarie 2018): după ce această creștere a fost aprobată prin art. 38, alin. 3, lit. a) din legea nr. 153/2017, Guvernul intenționează să o anuleze prin intermediul proiectului de act normativ ce vizează transferul contribuțiilor angajatorului în salariul de bază al angajatului. A prezenta ca o creștere salarială mutarea contribuțiilor angajatorului în salariul brut, adică a crește salariul brut fără a crește salariul net, în condițiile în care anunți această măsură ca fiind o creștere salarială este o înșelătorie.

Federația «Solidaritatea Sanitară» a avertizat salariații încă din timpul discuțiilor la legea salarizării asupra acestui pericol, solicitând Parlamentului prevenirea lui printr-o prevedere expresă a legii salarizării.

Precizăm că în această perioadă se negociază Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar Sănătate, acțiune care oferă posibilitatea unei greve legale. Reamintim guvernanților pe această cale că există deja mai multe nemulțumiri legate de drepturile pe care salariații riscă să le piardă, un număr semnificativ de angajați exprimându-și deja disponibilitatea de a ne sprijini prin intermediul unor forme de protest.

De asemenea, nemulțumirea salariaților este accentuată de poziția Guvernului pe tema elaborării unui nou Regulament de sporuri, ce riscă să conducă la semnificative pierderi salariale, existând intenția clară a participării la proteste pe această temă.

Ansamblul acestor acțiuni de protest, care a adunat deja un număr de peste 11.000 de semnături, arată existența unui grad semnificativ de nemulțumire a angajaților din Sănătate față de o serie de măsuri ale Guvernului, acesta riscând să ia forma unui protest ce ar putea bloca întregul sistem public de sănătate.”

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.