ROMÂNII DIN DIASPORA cer demisia șefei de la PAȘAPOARTE!

Măsurile luate de ministrul Carmen Dan sunt insuficiente sunt de părere reprezentanții celor plecați din țară.

În urma solicitărilor FADERE (Federația Asociațiilor de Români din Europa), Ministerul Afacerilor Interne a venit cu mai multe propuneri, cum ar fi prelungirea valabilității pașapoartelor de la 5 la 10 ani și înființarea unui centru de eliberare de pașapoarte în mall Plaza.

Reprezentanții FADERE consideră că efectele prelungirii valabilității pașapoartelor vor fi resimțite peste 5 ani, iar înființarea unui singur centru de eliberare a pașapoartelor în București va lăsa nerezolvată problema în multe alte zone.

De aceea, aceștia vin cu noi solicitări adresate Ministerului Afacerilor Interne:

– suplimentarea personalului de la ghișeele de eliberare a pașapoartelor cu persoane din MAI care lucrează în alte posturi,

– prelungirea programului zilnic al acestor oficii până la 16 ore,

– extinderea programului de lucru în zilele festive și la sfârșit de săptămână,

– implementarea unui sistem on-line atât pentru depunerea documentelor scanate, cât și pentru programarea la ghișeu; astfel s-ar reduce timpul de așteptare,

– instalarea de echipamente în holurile oficiilor de eliberare a pașapoartelor unde cei interesați să-și poată scana sau fotocopia documentele după care să le introducă în sistem,

– înființarea unor noi ghișee pe perioada în care vin românii din diaspora.

„Cerem de asemenea demisia directorului general al serviciilor de pașapoarte, Claudia Catela Vasile, pentru că până în prezent nu a găsit nici o soluție pentru deblocarea acestei crize. Scuzele nu sunt suficiente. Noi credem în continuare că este datoria statului român să ofere servicii și condiții civilizate cetățenilor ei. Ne așteptăm ca la demersurile FADERE pentru rezolvarea problemelor de la pașapoarte, să se alăture și ministrul pentru Românii de Pretutindeni. Încă mai așteptăm momentul în care acest minister să apere drepturile românilor din afara granițelor”, a spus Daniel Tecu, președintele FADERE.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.