Tupeu de PARLAMENTARI!

În fiecare zi auzim cum „iubiții” noștri aleși „trudesc” pentru țară și popor, dar când vreo persoană îi deranjează, mai ales „organele”, atunci imediat devin stăpânii absoluți ai României. Și mai și amenință.

O vorbă din popor spune: „Dă-i omului o funcție de conducere și atunci îi vei afla adevăratul caracter”. Așa și cu parlamentarii noștri. Indiferent de culoarea politică.

Ieri, a apărut pe rețelele de socializare și în presă cum deputatul PSD Răzvan Rotaru a fost foarte „ofensat” de un polițist. De ce? Parcase autoturismul într-un loc interzis iar „organul” i-a cerut, în mod civilizat, să mute mașina și să prezinte actele.

A fost de-ajuns ca deputatul să sară ca ars și să-l amenințe pe polițist că „ajung eu la București și te dezbrac în c… gol, am eu grijă de tine!”. După care a început să facă și el fotografii către alte mașini care staționau în zonă, refuzând să prezinte documentele solicitate de polițist. „Nu îți dau niciun act, bă, sunt deputatul Rotaru Răzvan-Ilie”, răspunde parlamentarul în timp ce îi flutura polițistului un carton cu poză ștampilată.

Pentru amenințare/ultraj, deputatul ar urma să se aleagă cu o plângere penală. Asta în condițiile în care Răzvan Rotaru ar fi fost sancționat contravențional deja pentru „oprire neregulamentară, nerespectarea indicațiilor polițistului, neînmânarea documentelor pentru control și tulburarea ordinii și liniștii publice”, amenda aplicată fiind de 2.240 lei, „bașca permisul suspendat”.

La rândul său, deputatul a spus că în momentul în care i s-au cerut documentele, el nu a avut actele de identitate, ci doar acel ecuson de la Parlament. La final a ținut să precizeze că va contesta procesul verbal, dacă va primi așa ceva, și îl va acționa în judecată pe polițist.

Asta pentru intimidarea polițistului. Dar sperăm că „organul” nu va renunța și nu se va lăsa influențat de tupeul parlamentarului.

Acest eveniment a avut loc la câteva luni după ce un alt demnitar cu tupeu a încălcat legea și a refuzat să prezinte documentele.

Acum este vorba de un senator. De la PNL. Costel Șoptică este numele lui. După ce a fost prins conducând cu 125 km/h în localitate, o patrulă a poliției rutiere l-a oprit și i s-au solicitat documentele. Bineînțeles că senatorul a refuzat și a trecut la intimidarea polițiștilor. Chiar a apelat la tot felul de „prietenii” ca să se treacă cu vederea la această infracțiune.

Mai mult, după ce a apărut știre cu Costel Șoptică în presa locală, națională și chiar la TV, „alesul poporului” a trimis adresă către Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin care le reproșa polițiștilor că au făcut public numele său. Și astfel, vezi Doamen, i s-au știrbit „onoarea și demnitatea” lui de parlamentar.

Și senatorul a anunțat că va contesta procesul verbal precizând că viteza cu care circula și a fost înregistrată de radar nu se afla în localitate, ci în afară. Tupeu de parlamentar.

Ca o concluzie, nu putem spune decât că, cu așa parlamentari nu vom avea prea curând o „Românie normală”.

Pe final, le voi arăta acestor „făuritori de legi” ce scrie la articolul 16, alin. 1 și 2, din Constituția României:

„Art. 16 – Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.”

Adrian DIMITRIU

Sursa foto: facebook

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.