„Dosarul pacanelelor”, cu noi surprize

Procurorii Serviciului Teritorial Suceava al Directiei Nationale Anticoruptie au comunicat o schimbare neasteptata in „dosarul pacanelelor”.

Procurorii au anuntat inaintarea catre Curtea de Apel Suceava a  propunerii de inlocuire a masurii arestului la domiciliu cu masura arestarii preventiv a omului de afaceri Viorel Danuta, cercetat in dosarul pacanelelor cu privire la savarsirea a unor infractiuni de dare de mita. 
 
Viorel Danuta, administratorul unor societati comerciale, ar fi  incalcat cu rea-credinta obligatia instituita de Inalta Curte de Casatie si Justitie, prin Incheierea nr. 1596/24.11.2015, aceea de a nu comunica cu ceilalti inculpati, suspecti si martori din dosar sau cu membrii familiilor acestora, direct sau indirect. Acest aspect a fost precizat in referatul procurorilor.
 
In comunicatul DNA se mai subliniaza ca inculpatul ar fi aratat intentia reala de a detine controlul asupra unor categorii de persoane audiate in prezenta cauza. 
 

Din probatoriul administrat rezulta ca masura arestului la domiciliu nu a fost de natura sa determine schimbari in comportamentul inculpatului Danuta Stefan Viorel, acesta continuand sa identifice noi oportunitati de a exploata in continuare aparate de jocuri de noroc, activitate cu prilejul careia a comis infractiunile de coruptie investigate in prezenta cauza. 

 
Punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, avand ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, in nici o situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.