PRESIUNI asupra unui SINDICAT, din partea conducerii unitatii

vasile chiru
Presiuni asupra unui sindicat nou-nascut! Nu ar fi o situatie chiar noua, insa de aceasta data liderii de sindicat au tras un semnal de alarma in fata prefectului asupra practicii ilegale care ii determina uneori pe angajati sa-si dea demisia din sindicat de frica represaliilor. 

Situatia concreta i-a fost prezentata pe scurt prefectului Dan Nechifor la intalnirea pe care acesta a avut-o, miercuri, cu reprezentantii patronatelor si ai sindicatelor din judet. 
 
Ar fi vorba de fapte inregistrate la Statiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Cresterea Ovinelor si Caprinelor Popauti, acolo unde, de curand, a luat nastere un nou sindicat, afiliat la Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura. Conducerea sindicatului cu pricina, Sindicatul Liber al Salariatilor S.C.P.C.O., acuza presiuni din partea conducerii Statiunii.
 
„Am primit o adresa de la Confederatia Agrostar si vrem sa o discutam in Comisia de Dialog Social. Avem programata  saptamana viitoare o intalnire sa discutam mai detaliat cu sindicalistii de la Popauti despre situatia de acolo. Speram sa gasim o solutie de compromis si sa lasam ca fiecare sa isi faca treaba, sa nu existe imixtiuni”, a declarat Vasile Chiru  la intalnirea cu noul prefect.  
 
Problema punctata de sindicalisti ramane asadar pe agenda prefectului pentru a fi analizata la urmatoarea sedinta de Dialog Social, prefectul Dan Nechifor subliniind ca „i s-a parut interesanta tematica propusa”. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.