LISTAREA in premiera a WARRANT-URILOR la BURSA de VALORI BUCURESTI

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Raiffeisen Centrobank (RCB) au placerea sa anunte lansarea unui nou produs de investitii, disponibil investitorilor romani, atat pentru o piata in crestere, cat si pe una descendenta. 

Incepand de astazi, 30 de noi produse RCB – toate de tip warrant – vor fi listate in cooperare cu partenerul de distributie Raiffeisen Bank Romania. 
 
Scopul este acela de a furniza atat investitorilor institutionali, cat si investitorilor individuali, o solutie globala de investitii pentru fiecare tip de piata.
 
Odata cu listarea warrant-urilor la Bursa de Valori Bucuresti, investitorii vor avea posibilitatea de a investi in 6 actiuni romanesti: Banca Transilvania, BRD Gr. Soc-Gen, Electrica, Fondul Proprietatea, OMV Petrom, Romgaz, indici internationali recunoscuti: EURO STOXX 50® si ROTX® EUR, sau marfuri, cum ar fi aurul. 
 
Instrumentele lansate dau detinatorului dreptul, dar nu si obligatia, de a cumpara sau de a vinde activul suport la un pret specific al instrumentului. Avand aceste caracteristici, warrant-urile sunt similare cu optiunile. 
 
Toate warrant-urile RCB sunt oferite in moneda locala RON. Warrant-urile vor fi tranzactionate permanent, prin servicii de market-making oferite de RCB.
 
„De astazi, investitorii si traderii au noi posibilitati de a castiga bani, in timp ce activeaza pe Bursa de Valori Bucuresti. Noi suntem multumiti ca prin cooperarea cu Raiffeisen Centrobank au fost generate aceste posibilitati si invitam si alte institutii financiare sa se alature acestei calatorii fascinante, impreuna cu Bursa de Valori Bucuresti, in calitate de emitenti de noi produse financiare tranzactionate la bursa. Nu uitam de educatia investitorilor care insoteste introducerea noilor instrumente si concentrarea asupra acestui aspect este un punct de reper al strategiei noastre de dezvoltare”, a spus Ludwik Sobolewski, Director General la Bursa de Valori Bucuresti.
 
„Va fi posibila, in premiera, investitia in produse cu efect de levier avand activ suport local, acest lucru permitand investitorior sa beneficieze chiar de pe urma cresterii sau scaderii preturilor sau a indicilor. Inca un avantaj al warrant-urilor listate este acela ca ele ofera pentru prima data oportunitati de hedging pentru acoperirea riscului de scadere a pretului actiunilor locale. De asemenea, vedem prezenta noastra locala si sustenabila in calitate de market-maker ca un serviciu catre Bursa de Valori Bucuresti si catre investitori. Mai mult, functionalitatea de market-maker oferita este parte integranta a intregii oferte de produs” a declarat Heike Arbter, Managing Director in cadrul RCB si Head of Structured Products.
 
Potrivit lui Mihai Lazar, Director de vanzari pentru piata de capital la Raiffeisen Bank Romania, precum si responsabil pentru distributia produselor structurate pe piata romaneasca, aceste noi instrumente in oferta pietei de capital din Romania dau posibilitatea investitorilor sa tranzactioneze strategii potrivite nivelului de risc/randament cautat de fiecare in parte. 
 
“Lansarea acestor instrumente face parte din initiativa mai larga a Grupului Raiffeisen pentru a contribui la dezvoltarea pietei de capital romaneasca si pentru a sprijini tara in a deveni o piata emergenta”, a declarat Lazar.
 
Cu mai mult de 4.000 de certificate si warrant-uri pentru actiuni din Austria, Europa de Est si alte titluri internationale selectate, indici dar si materii prime, RCB iese in evidenta cu multi ani de experienta si de munca de pionierat pentru produse structurate in Austria, Polonia, Romania, Ungaria, Republica Ceha si Slovacia.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.