Sute de FERMIERI PENALIZATI

Sute de fermieri vor suporta penalitati la subventii in agricultura. Asta dupa ce acestia au depus cereri la Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) dupa data de 10 iunie. Campania fara penalitati a inceput pe 1 martie si s-a incheiat pe 10 iunie.

In astfel de situatii sunt deocamdata 413 fermieri, care lucreaza peste 5.600 de hectare, iar numarul acestora va creste intrucat campania de depunere a cererilor nu s-a incheiat. O astfel de situatie a fost prezentata de conducerea APIA si in ultima sedinta a Colegiului Prefectural de luni. 
 
„Fermierii au mai solicitat plati prin cererea unica si dupa data de 10 iunie, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucratoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul.  Perioada de depunere cu penalitati se incheie pe 5 iulie”, a explicat Liviu Zaharia, directorul APIA.
 
In perioada in care nu s-au impus penalitati au fost inregistrate 35.416 cereri pentru o suprafata de 252.464 hectare, tinta stabilita de reprezentantii APIA fiind depasita, in sensul ca se asteptau la 35.000 de cereri pentru 250.000 de hectare.
 
In cele cateva zile cat au mai ramas din actuala campanie, mai pot depune cereri fermierii inregistrati in Registrul Agricol, cu dovada ca lucreaza suprafetele pentru care cer sprijin, in cazul cererii pe suprafata, respectiv ca au in grija animalele pentru care solicita sprijin, in sectorul zootehnic.
 
Campania de depunere se va relua de anul viitor.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.