Dorohoienii beneficiaza, de curand, de o statie moderna de epurare a apelor uzate. Statia dorohoiana a fost reabilitata si extinsa in cadrul proiectului major privind extinderea si modernizarea sistemelor de alimentare cu apa si canalizare-epurare.
Societatea Nova Apaserv receptionat de curand lucrarea, statia fiind deja pusa in functiune. Economiile care vor fi aduse prin aceasta investitie vor contribui la reducerea unor costuri pentru locatari.
„Vorbim de echipamente performante, fiabile, dar in conditii de exploatare optime. Statia de la Dorohoi va aduce nu numai calitate, ci si economii foarte mari. Automat, aceste economii se vor regasi in costurile pentru locatari, in conditiile unei anumite calitati”, a precizat reprezentantul antreprenorului SC Constructii Erbasu SA.
Statia de epurare dorohoiana asigura retehnologizarea si extinderea capacitatilor anterioare, prin promovarea unor tehnologii nepoluante, realizandu-se un sistem de tratare a apelor reziduale capabil sa reduca impactul negativ asupra cursurilor de apa si al panzelor de apa freatica, realizandu-se conservarea infrastructurii de mediu si conducand implicit la imbunatatirea conditiilor de viata ale locuitorilor din zona.
Reprezentantii Societatii Nova Apaserv anunta si apropiata finalizare a unui alt proiect foarte important, conducta de transport apa potabila Stefanesti-Saveni, finantat din Fondul de Coeziune pe POS-Mediu. Va fi finalizat in cel mult trei luni.
„Este o lucrare deosebita, avand in vedere ca e o aductiune pe o distanta de 38 de kilometri”, a subliniat Catalin Fetcu, directorul tehnic al Nova Apaserv Botosani.
Directorul tehnic a punctat si importanta lucrarii de la Leorda, devierea celor conducte care alimenteaza Botosaniul, acolo de unde au pornit uneori avarii care au lasat municipiul fara apa.
„Foarte important pentru municipiul Botosani, lucarea de la Leorda, acea deviere a trei conducte care alimenteaza municipiul. Speram prin aceasta lucrare sa eliminam disconfortul aparut datorita avariilor. Am finalizat si epurarile Vorona si Flamanzi, ramanand contractele care vizeaza reabilitarea si extinderea retelelor de distributie apa si canalizare din Botosani, Dorohoi, Flamanzi, Frumusica si Vorona-Tudora”, a mai explicat Catalin Fetcu.
Proiectul finantat din Fondul de Coeziune pe POS-Mediu, privind reabilitarea retelelor de alimentare cu apa din judetul Botosani, cuprinde noua contracte.