Primarul Catalin Flutur intra in forta cu lucrari de ASFALTARE pe STRAZILE PERIFERICE ale municipiului

Se da startul asfaltarii multor strazi de la periferia municipiului Botosani. Este vorba de un proiect ambitios, amplu, in urma caruia vor fi modernizate strazi vechi din municipiu, care desi exista de sute de ani, „nu au vazut pana acum o lopata de asfalt”, dupa cum spune primarul Catalin Flutur. 

Acest proiect este o prioritate a mandatului actual al primarului pentru ca, spune acesta, „si cetatenii de la periferie sunt ai nostri, si ei platesc taxe si impozite”. Sunt zone din municipiu, in care daca intri ai impresia ca ai ajuns undeva departe de oras, la tara, locuitorii acelor strazi periferice neavand parte de confortul normal pe care il presupune statutul de orasean. Nu au parte, pana la urma, de normalitate. 
 
Pentru a demara lucrarile despre care vobeste primarul, trebuie mai intai sa se asigure  strazilor respective partea de utilitati necesare, partea de apa si canalizare si apoi vor incepe lucrarile propriu-zise de asfaltare. 
 
Intr-o conferinta de presa, Catalin Flutur a dat citire listei strazilor care vor intra in lucru din acest an, strazi pentru care exista finantare. Asadar, e vorba de strazile:  Anastasie Basota, Adrian Adamiu, Casin, Musat Voda, Moara de Foc, Luminii, Zimbrului, Morii, Cornului, Alexandru cel Bun, Cronicar Neculce, Vulturului, Grigore Ureche, Tunari, Vasile Conta, Ana Ipatescu, Frunzelor, Plopilor, Teilor, Ana Ipatescu, 1 Mai, Libertatii, Spatar Milescu, Tomis, Muncel, Dimitrie Boliniteanu, Hatman Arbore, Vulturului, Eroilor si o parte din strada Ion Creanga. 
 
De asemenea, va fi si o a doua etapa a acestui program de modernizare a strazilor periferice, de anul urmator. Primarul a facut referirre la  ocolitor Pacea, zona Eltrans, de case, in spatele depoului de la Eltrans, la strada Rosiori, Caramidari, Busuiocului, Paraului, Nicolae Leon, Nicolae Pisoschi, Iacob Iacubovici, Dimitrie Furtuna, Aleea Luizoaia, I. Misir.  
 
Primii pasi sunt cei pentru lucrari care sa asigure utilitatile, canalizarea si reteaua de apa la standarde europene, apoi asfaltarea. Investitii care sunt finantate prin POIM (Planul Operational de Investitii Majore) pentru 2014-2020.
 
„Este un proiect ambitios. Sunt strazi care exista in Botosani de sute de ani dar care nu au vazut pana acum o lopata de asfalt. Finalizand acest program, cred ca vor ramane ici si colo cate o strada neasfaltata”, a subliniat edilul sef. 
 
De asemenea, primarul a facut referire si la strazile pe care se lucreaza in prezent sau care  sunt in stadii finale de modernizare: Tulbureni, Alunis, Marului, Prunilor, Macului, Crizantemelor, Macului, Rediu, Bradului, Petru Maior, Aleea Humulesti, Miron Costin, Baciului, Graniceri, Furtunii, I. L. Caragiale, Eternitatii, Salciilor, Dobosari, Harbuzului, Lalelelor, Hatman Arbore, Stegari, I.C. Bratianu, Mobilii, Liliacului, Caisului, Porumbelului, A.T. Laurian, Simion Barnutiu, Zenitului.
 
„Vom intra si pe strazi modernizate unde mai avem retele de apa din azbest sau de canalizare si trebuie sa le inlocuim. Vom intra si pe Barbu Lazareanu, Aleea Decebal, unde urmeaza lucrari pe partea de apa, dar cele mai multe strazi nu au nici apa nici canalizare. Este un proiect foarte important, pe bani europeni, care ne ajuta foarte mult pe noi cei de la Primarie, ca o data finalizat sa intram pe modernizarea strazilor.”, a mentionat primarul Catalin Flutur. 
 
Strazile ce vor intra in modernizare nu au fost alese la intamplare. Sunt situatii in care unele fac legatura intre strazi asfaltate, totul este gandit intr-un plan logic. 
 
Asta dupa ce, in patru ani s-a vorbit doar de reabilitarea strazilor Maramures si Primaverii. Pe Strada Maramures, recent, s-a lucrat in patru zile partea supracirculata, si vor urma lucrari si in restul acesteia.  Strada Primaverii isi va gasi rezolvarea, spune primarul, in momentul in care se va depune proiectul pentru dezvoltarea transportului local, pentru lucrari la linia de rulare a tranvaiului. 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.