Guvernul a solicitat date privind gradul de afectare a culturilor din Botosani

Institutia Prefectului, impreuna cu specialistii Directiei Agricole, centralizeaza in aceste zile suprafetele totale ale culturilor afectate de seceta. Pana la aceasta data cifrele indica deja o situatie mai grava decat cea inregistrata anul trecut. Un total de peste 170.000 de hectare de diverse culturi, afectate partial sau total, este cu cca 4.000 de hectare mai mare decat ceea ce s-a intamplat in anul agricol 2015. 

„Anul trecut s-au insumat 166.000 de hectare de culturi agricole arse de seceta. Practic, un semnal de alarma s-a dat atunci, iar, daca s-ar fi luat o serie de masuri la nivelul judetului, in acest an nu s-ar fi ajuns la o asemenea anvergura. Ma refer, cel putin, la sistemul de irigatii, atat cat e, dar care a stat nefolosit pentru ca nu s-a mers pe procedura de punere in functiune a canalelor”, a declarat prefectul Dan Nechifor.
 
Situatia suprafetelor agricole arse de lipsa apei se centralizeaza pe tipuri de culturi si va fi transmisa de prefect catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, institutia care pe 12 septembrie a facut o solicitare in acest sens. 
 
Cel mai probabil, ministerul va evalua suprafata totala, la nivelul tarii si va avea in vedere o eventuala despagubire a fermierilor. 
 
comunicat, cancelaria prefectului
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.