Pentru ca se apropie o noua campanie electorala, unii parlamentari si-au adus aminte, brusc, de cei cu ajutorul carora au ajuns in parlament: alegatorii. Si au inceput promisiunile electorale, in speranta impresionarii alegatorilor.
Pe aceasta linie se incadreaza si un nou proiect de lege, care promite prime de casatorie pentru tinerii insuratei, o alocatie suplimentara pentru mamele care nasc al treilea copil si pensionarea acestora ceva mai devreme decat restul femeilor.
Un fost membru UNPR vine cu initiativa acestui proiect depus la Senat.
Mai exact, proiectul de lege prevede ca tinerii pana in 35 de ani care se casatoresc sa beneficieze de o prima de casnicie de 15.000 de lei, din partea statului. Banii ar putea fi pierduti daca familia se destrama. Asadar, la divort, cuplul care a beneficiat de acest ajutor de casatorie ar urma sa restituie banii statului. Asta ca masura de prevedere pentru cei ce ar planui casnicii din interes.
„Tinand cont de statisticile actuale care ne spun ca Romania pierde anual peste 80.000 de cetateni si in 2050 Romania va avea 16 milioane de locuitori cred ca este o necesitate si o urgenta in acelasi timp”, a declarat pentru Vocea.biz Iacob Puscas, initiatorul proiectului de lege.
Pe langa aceasta facilitate, tinerii ar fi scutiti si de plata impozitului pe venit. Nu precizeaza de unde ar veni acesti bani, si spune doar ca ar avea in vedere ceva surse de finantare care sa acopere partial efortul bugetar.
Legea, daca ar fi votata, ar aduce bani in plus si in familiile cu cel putin trei copii. La nasterea celui de-al treilea copil, familiile biparentale ar urma sa beneficieze de o „prima pentru recunoasterea contributiei aduse natiunii”, in valoare de 15.000 de lei. Si nu e doar atat. Mamele ar primi si o alocatie suplimentara in valoare de 50% din salariul minim brut daca au nascut cel putin trei copii. Ba mai mult, familiile cu cel putin trei copii minori ar putea sa nu mai plateasca impozit pe venitul din salarii si vor trebui sa achite doar 50% din impozitul pe alte activitati generatoare de venit. Asadar, ar curge rauri de lapte si miere pentru o parte a populatiei. De unde acesti bani? Probabil din cresterea unor taxe si impozite.