Ingrediente:
1 pui de 1 kg si jumatate, 5 morcovi mari, 5 cepe medii, 1telina, 3 radacini de patrunjel medii,
2 radacini de pastarnac medii, doua legaturi de patrunjel verde, o felie de unt, sare, piper, taitei cu ou.
Mod de preparare:
Se spala bine puiul intreg si se asaza intr-o oala mare (sa aiba macar 8 l capacitate, ca sa incapa toate ingredientele si sa ramana suficient lichid dupa fierbere), apoi se asaza peste pui toate legumele curatate si lasate intregi. Se acopera cu apa si se pune oala la fiert, cu un capac. Se lasa la fiert pana cand carnea puiului se desprinde cu usurinta de pe os. Se scot toate legumele si puiul, apoi, in supa care clocoteste se pun doua maini de taitei. Se adauga sare si piper dupa gust si se pune in zeama de supa si un morcov fiert zdrobit cu furculita. Se adauga o felie de unt si cele doua legaturi de patrunjel tocate marunt. Taiteii pot fi inlocuiti si cu galuste, pentru cine le prefera. De asemenea, in supa mai pot fi adaugate si bucatele mici de carne de pui fiarta, pentru cine doreste supa mai consistenta.