Sute de premii și un „Oscar” managerial la COLEGIUL NAȚIONAL „A.T. LAURIAN” BOTOȘANI

La scurt timp de la număratul bobocilor, Colegiul Național „A.T.Laurian” a trecut la centralizat și adunat premiile obținute de elevi și profesori în anul școlar trecut.

Pentru că cea mai bună motivație și pregătire pentru noul ciclu de învățare îl reprezintă o evaluare a ceea ce s-a făcut anterior, șefii de catedre au tras linia și au contabilizat toate diplomele obținute de laurieni în anul școlar 2016-2017, iar efortul s-a meritat. Aceasta pentru că cifrele arată o „recoltă” mai bogată ca în anul școlar anterior, semn că elevii și dascălii lor au strălucit de inteligență și talent, aducând familiilor, colegiului și județului mai multă cinste și bucurie.

Un total de 440 de diplome au fost obținute de laurieni în diverse olimpiade, concursuri județene, regionale, naționale și internaționale, cu peste 160 de premii mai multe decât în urmă cu doi ani. Pe podium au urcat catedrele de limbi clasice și literarură română, engleză, istorie și biologie, matematică, fizică și informatică, însă și sporturile, artele plastice și educația muzicală au avut un rol consistent în adunarea premiilor.

Performanțele, prezentate recent în cadrul uni consiliu profesoral, sunt de aplaudat și pentru că au fost însoțite de un procent de 100% al absolvenților care au trecut cu brio de examenul de bacalureat, rezultat cu care nu s-a putut lăuda vreun alt colegiu sau liceu botoșănean în acest an.

Cele aproape 50 de activități și proiecte cu impact european din ultimii trei ani i-au adus Colegiului încă o dată titlul de „Școală Europeană”, distincție acordată în iunie 2017 la Palatul Parlamentului. Laurianul a fost una din cele trei unități din județ premiate la festivitățile ce au marcat cei 10 ani ai României în familia Uniunii Europene.

În plus, la capitolul recunoașterii performanței nu se poate trece cu vederea că anul trecut a venit cu un „Oscar” european al calității managementului. Echipa directorială, formată din profesorii Mihaela Liliana Prăjinariu și Ioan Onofrei, a obținut cele mai bune rezultate din întreaga țară la concursul pentru funcțiile de directori, organizat de ministerul educației în octombrie 2016, iar recompensa a venit și prin intermediul Universității din Oxford. Prestigioasa instituție i-a invitat și le-a oferit celor doi directori distincția „European Quality Award”. Într-o competiție cu alte 38 de state, cu unități de învățământ de foarte mare anvergură, dintre care doar patru de nivel preunivesitar, Colegiul „A.T.Laurian” a fost printre premianții de la secțiunea „educație”. Atuurile luate în calcul au fost performanțele manageriale ale echipei directoriale, dar și renumele regional al colegiului ca sursă a educației de înaltă clasă. Premiile Consiliului Uniunii Academice din Oxford se acordă începând cu anul 1992 și recompensează excelența în calitate managerială în domeniile educației, medicinei și al finanțelor.

Sub presiunea unor astfel de rezultate, dascălii de la Laurian au o misiune dificilă în noul an școlar, ușurată, însă, de calitatea înaltă a pregătirii și structurii psihice a elevilor care învață în acest colegiu.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.