Prognoza meteo pentru săptămâna 15-22 aprilie 2018

Meteorologii prognozează că începând cu 15-16 aprilie până spre finalul intervalului, vor fi precipitații pe arii extinse, după câteva zile de căldură cu valori ale temperaturilor peste cele normale pentru această perioadă a anului, relevă prognoza de specialitate, publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, după data de 15 aprilie se prognozează o scădere de temperatură, până la valori termice apropiate de mediile multianuale, respectiv maxime ce vor atinge în medie aproximativ 18 grade și minime de 6-8 grade. Va ploua slab și pe arii restrânse în 10 aprilie, dar și în zilele de 12 și 13 aprilie, când vor fi mai ales averse. În a doua jumătate a intervalului, probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată și izolat îndeosebi în perioada 16-18 aprilie vor fi posibile și cantități mai însemnate.

În Crisana, după 15 aprilie, se va răci, astfel încât media regională a valorilor termice maxime va fi de 17-19 grade. Minimele termice vor fi mai coborâte în perioada 18-22 aprilie. Până spre sfârșitul intervalului de prognoză, vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16-18 aprilie.

În Transilvania, se anticipează o scădere treptată, astfel media maximelor termice va ajunge la 15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului, se va încălzi ușor, la valori de 17-18 grade. Nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, în medie de 3-4 grade. Instabilitatea va fi în creștere și mai ales în perioada 16-18 aprilie vor fi ploi pe arii mai extinse și, posibil, cantități însemnate.

În Maramureș, după 15 aprilie este anticipată o răcire, ce va apropia regimul termic diurn de norme multianuale ale perioadei, respectiv o medie ce nu va depăși 16-18 grade. Minimele termice vor fi mai coborâte după data de 19 aprilie, când sunt estimate minime în jur de 4 grade. Vor fi posibile ploi în fiecare zi, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 16-18 aprilie.

În Moldova, se anticipează o scădere treptată, astfel că media regionala a maximelor termice va ajunge la 14-15 grade în jurul datei de 19 aprilie, iar ulterior, la sfârșitul intervalului se va încălzi ușor, la valori de 17-18 grade. Nopțile vor fi mai răcoroase, cu minime termice, care pot scădea sub 4-6 grade. În perioada 16-18 aprilie, probabilitatea pentru ploi va fi ridicată.

În Dobrogea, în primele două zile maximele vor marca o scădere până spre valori de 12 grade, apoi vor crește din nou spre medii de 16 grade. Temperaturile minime vor scădea, spre 6 grade în data de 16 aprilie, apoi vor reveni la medii de 8 grade. Condițiile de ploaie vor fi tot mai ridicate, cu probabilitate mai mare de apariție a acestora în intervalul 16-22 aprilie.

În Muntenia, temperaturile maxime vor ajunge la 16 grade în jurul zilei de 16 aprilie. Spre finalul intervalului vor înregistra o ușoară creștere, spre medii de 19-20 de grade. Minimele nocturne, după 16 aprilie, vor scădea la valori de 5-6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor, pe arii restrânse și în general slabe cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 15-22 aprilie.

În Oltenia, valorile termice diurne vor scădea semnificativ până în 19 aprilie când se vor situa în jurul a 16 grade. Finalul de interval va fi marcat de o încălzire ușoară. Minimele nocturne, până în 17 aprilie, vor fi în scădere treptată, dar ulterior se vor menține staționare până la finalul intervalului, la valori în medie de 6 grade. Probabilitatea de precipitații va fi în creștere, astfel încât până în 22 aprilie vor fi condiții de ploaie aproape în fiecare zi.

La munte, valorile termice vor fi în scădere treptată până în 19 aprilie, astfel încât mediile maximelor vor coborî de la 14 grade până spre 6 grade, iar minimele de la 4-5 grade spre valori de la -2 la zero grade. Ulterior, vor marca o creștere ușoară, astfel că spre finalul intervalului valorile diurne vor înregistra în medie 8 grade, iar cele nocturne în jurul a zero grade. În intervalul 15-22 aprilie precipitațiile se vor manifesta cu o frecvență mai mare și, foarte probabil, că în intervale scurte să fie și mai însemnate cantitativ.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.