Seceta îți afectează culturile? Iată CUM poți transforma această problemă într-un avantaj!

Seceta afectează foarte multe culturi anul acesta și se discută din ce în ce mai mult despre o criză a alimentelor, care este pe cale să apară. Meteorologii nu sunt însă prea optimiști în ceea ce privește condițiile climatice din această vară, așadar situația nu este îmbucurătoare.

Mai mult, specialiștii estimează o pierdere de aproximativ 50%, prețul pâinii urmând să fie cel mai afectat, iar aceste calcule sunt încă la început. Dacă ai o afacere sau un teren în domeniu, cu siguranță te neliniștesc aceste predicții și ți-ai dori mai mult sprijin de la autorități. Dar e posibil ca acesta să ajungă când va fi prea târziu. Totuși, poate e momentul să regândești utilitatea terenului pe care îl deții și să profiți altfel de soarele arzător ce îți macină culturile.

Iată cum poți transforma un teren agricol într-o fermă de panouri solare!

În străinătate, sunt din ce în ce mai apreciate astfel de investiții atât pentru siguranță, profit și predictibilitate, cât și pentru beneficiile aduse mediului prin emisiile scăzute de carbon.

Randamentul unei ferme de panouri solare depinde de mai mulți factori:

  1. Suprafața terenului – fermele solare sunt de obicei proiectate pe suprafețe mari, producția medie fiind de 1 kW la 100 de metri pătrați. Acestea variază de la un proiect la altul și trebuie să ții cont și de spațiul necesar echipamentelor solare din afara panoului.
  2.  Cantitatea de lumină solară – în mod evident, terenul ar trebui să primească multă lumină solară anual, pentru a fi viabil pentru o fermă de panouri. Astfel, eventualele obstacolele, fie ele arbori sau clădiri, trebuie evaluate și eliminate pe cât posibil.
  3.  Distanța până la rețea – un factor decisiv pentru dezvoltarea infrastructurii solare este distanța până la punctul de conectare a acumulatorilor, fie pentru consum propriu în locuință, fie pentru injectarea energiei în rețeaua națională.
  4. Calitatea solului – un detaliu pe care mulți nu îl iau în considerare decât atunci când se apucă de construit. Dacă acesta este instabil, inundabil sau nu poate fi utilizat pentru construcții, costurile pentru pregătirea lui, astfel încât să poată fi montată instalația de panouri, poate depăși bugetul inițial al proiectului.
  5. Randamentul panourilor – piața de panouri s-a extins în ultima perioadă, dar clienții nu cunosc foarte bine diferențele între tipurile existente. Informează-te și comandă viitoarele tale panouri de pe acest site, unde poți găsi o gamă de produse eficiente, cu garanție de până la 20 de ani.

Dacă te atrage ideea de a monta panouri solare, chiar și numai pentru casa în care locuiești, este bine să știi că Guvernul are în consultare un proiect prin care va susține cu 15.000 EURO toți proprietarii de case din România, care doresc să își eficientizeze energetic locuințele. Este vorba despre panouri solare sau izolații termice, ce vor garanta atât o economie la facturile de energie, cât și emisii reduse de carbon.

În concluzie, energia viitorului este verde, iar panourile solare vor fi din ce în ce mai prezente pe câmpurile, blocurile și casele din România, pentru că, aici, clima oferă un mediu propice dezvoltării acestui nou proiect, iar nivelul ridicat de poluare este un motiv în plus pentru a alege surse alternative de producere a acesteia.

Sursa foto: freepik.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.