Cum te poți proteja împotriva pericolelor presupuse de traiul în mediul urban?

Cu toate că viața în mediul urban este preferată de multe persoane, aceasta vine cu anumite riscuri pe care trebuie să înveți să le eviți cât de mult cu putință. Datorită riscurilor, mulți oameni au adesea sentimente de neliniște care se pot transforma cu ușurință în frică și îi împiedică să facă lucrurile pe care ar dori cu adevărat să le facă.

Printre cele mai comune frici pe care cei care trăiesc la oraș le au sunt: frica spargerii locuinței, frica de accidentele rutiere și frica de jafurile de pe stradă. Evident, aceste temeri sunt justificate, viața în mediul urban implicând anumite pericole. 

Citește în continuare pentru a afla cum te poți proteja cât mai bine împotriva acestor pericole urbane:

  • Prevenirea spargerii locuinței

Cea mai bună măsură de prevenție împotriva spargerii locuinței este instalarea unor sisteme de securitate. Indiferent dacă stai la bloc sau la casă, trebuie să alegi o metodă prin care să descurajezi pătrunderea unor oameni nepoftiți în spațiul tău personal. De cele mai multe ori, la vederea unor camere de supraveghere, potențialii hoți sunt descurajați și își abandonează misiunea. 

Este util să știi că în ultimii ani prețul pentru instalarea unor sisteme de supraveghere a scăzut, fiind acum chiar foarte accesibil. Din acest motiv, nu trebuie să amâni achiziționarea unui pachet de 4 camere de supraveghere din magazinul online Atu Tech care să îți păzească locuința și să descurajeze orice tentativă de spargere. Datorită gamei variate de produse, vei găsi opțiunea cea mai potrivită pentru tine și imobilul tău! 

  • Prevenirea accidentelor rutiere

Multe persoane refuză să obțină un permis de conducere datorită fricii pe care o au față de traficul haotic din orașe. Însă, dacă sunt respectate regulile de circulație și dacă șoferii își orientează atenția asupra drumului, nu asupra altor activități, majoritatea accidentelor ar putea fi evitate. 

Încearcă să „scanezi” întotdeauna traficul, să vezi ce se întâmplă mai departe de mașina din fața ta pentru a ști din timp dacă vei fi nevoit să frânezi sau dacă semaforul urmează să își schimbe culoarea. De asemenea, fii amabil cu ceilalți participanți la trafic. Folosește trucuri pentru a-ți menține sub control furia când simți că te enervezi pe șoferul unei alte mașini. Cu siguranță preferi să lași pe cineva să intre pe banda pe care mergi tu, decât să riști un posibil accident. 

  • Prevenirea jafurilor de pe stradă

Jafurile care au loc pe stradă sunt, de cele mai multe ori, spontane. Hoțul nu are timp să planifice jaful, ci acționează atunci când vede o persoană vulnerabilă. Astfel, primul pas (și cel mai important) pentru a preveni un asemenea jaf este să pari încrezător prin limbajul trupului. Chiar dacă ai ieșit doar la o plimbare, mergi cu încredere și urmărește cu atenție ceea ce se întâmplă în jurul tău. 

Sfatul specialiștilor este să alegi rute centrale, străzi iluminate și circulate. Dacă este posibil, încearcă să ai întotdeauna o persoană cu care să te plimbi. Deși poate ai obiceiul să răspunzi la mesaje în timp ce mergi, cel mai bine ar fi să nu mai faci acest lucru. Păstrează obiectele valoroase într-un loc ascuns și concentrează-ți atenția asupra persoanelor din jurul tău. Dacă instinctul îți spune că e posibil să fii într-o situație periculoasă, încearcă să pleci din acel loc cât mai repede cu putință. 

Așadar, încearcă să aplici aceste sfaturi pentru a te proteja atât pe tine, cât și bunurile pe care ai muncit să le obții. Prevenția este cea mai bună metodă de apărare! 

Sursa foto: shutterstock.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.