4 sfaturi pentru plimbarea în aer liber cu copilul

Ești gata să începi să mergi afară cu bebelușul tău? La scurt timp după nașterea celui mic, cel mai probabil, medicul îți va recomanda mersul pe jos ca prim exercițiu. Acest tip de mișcare este excelent, deoarece pasul, mai alert sau mai lent, poate fi stabilit de tine și poți merge atât timp cât te simți confortabil.

Ieșitul în aer liber este esențial și benefic atât pentru părinți, cât și pentru bebeluși. Ai să observi repede că, atunci când cel mic nu poate fi consolat, o plimbare în aer liber îl va calma imediat. În plus, când se află în exterior, copilul cunoaște o întreagă lume, fiind o modalitate bună ca el să învețe.

Iată 4 sfaturi utile pentru a te plimba cu copilul în aer liber:

  1. Ține toate lucrurile la un loc

Asigură-te că ai la îndemână toate lucrurile esențiale pentru plimbare. Împachetează totul într-o geantă și pune-o mereu în același loc în casă, astfel încât să nu fii nevoită să cotrobăi prin toată casa atunci când vrei să ieși. 

În ceea ce privește obiectele de care ai nevoie, cele mai importante sunt: 

  • încălțăminte de plimbat;
  • pălărie;
  • cremă cu SPF (pentru tine și pentru copilul de peste 6 luni);
  • ochelari de soare;
  • sticlă de apă;
  • hanorac (pentru zilele reci);
  • un ventilator pentru cărucior;
  • lucruri esențiale pentru îngrijirea copilului – scutece, șervețele, suzetă, sticlă, gustări.
  1. Alegerea căruciorului potrivit pentru bebelușul tău

Unul dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când decizi asupra unui cărucior este stilul de viață. Astfel, dacă sunteți o familie care locuiește în oraș, într-un apartament, și veți folosi căruciorul în fiecare zi, tipurile de cărucioare sport ar putea fi cea mai potrivită alegere, pentru că sunt versatile, ușoare și ocupă puțin loc, majoritatea fiind pliabile. Dacă stați mai departe de oraș și vă deplasați mult cu mașina, un cărucior 2 în 1, care include și scaunul auto, este alegerea perfectă. Pe site-uri de specialitate, ca babyneeds.ro, găsești ce ai nevoie.

Așadar, căruciorul trebuie să răspundă nevoilor tale și stilului tău de viață. Acest lucru înseamnă că trebuie să analizezi cu atenție acest aspect înainte de a lua o decizie.

  1. Pe unde să te plimbi?

Dacă locuiești în oraș, poți să te plimbi pe străduțele mai liniștite din spatele blocurilor. Încearcă să eviți bulevardele mari și aglomerate, deoarece acolo este mai mult praf și poluare. În zilele călduroase de vară, poți opta să te plimbi în interiorul unui centru comercial și să privește vitrinele. 

Bineînțeles, parcurile sunt cea mai bună opțiune și, dacă ai vreunul prin apropiere, te poți plimba pe aleile lui în fiecare zi, atât iarna, cât și vara.

  1. Cel mai bun moment din zi pentru a te plimba

În lunile calde de vară, diminețile sunt ideale pentru a scoate copilul în aer liber. Cu toate acestea, dacă vrei ca plimbarea să-l ajute pe cel mic să adoarmă, ar fi mai bine să ieși după ora 11, astfel încât, până te întorci acasă, să fie deja ora pentru somnul de prânz. În acest caz, este important să iei toate măsurile de precauție, pentru că va fi deja cald afară.

În anotimpurile reci, încearcă să eviți să ieși dis-de-dimineață sau după ce apune soarele, deoarece atunci este cel mai frig.

În concluzie, imediat ce primești undă verde de la medic pentru exerciții, ia-l pe cel mic și mergeți la o plimbare pe afară. Dacă ții cont de cele de mai sus, cu siguranță, totul va fi bine și nu vei întâmpina nicio problemă!

Sursa foto: Shutterstock.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.