Aceste substante te vor ajuta sa traiesti mai bine si mai sanatos!

Ca sa traiesti bine si sa te mentii in forma asemeni stramosilor tai, nu trebuie sa fii o persoana cu multe posibilitati materiale. Un mit este si faptul ca, pentru a-ti trai viata din plin, trebuie ca cel putin o data sa incerci lucruri noi si tot felul de experiente, vicii precum fumatul sau tigara electronica, un salt cu parapanta etc.

Unele experiente pot fi intr-adevar acel plus de adrenalina de care aveai nevoie in viata. Altele se pot transforma in practici pe termen lung care-ti vor afecta si bunastarea portofelului, dar si al corpului, iar dezechilibrele nu vor inceta sa apara. In mod cert, cand vine vorba de vicii, corpul tau nu are nevoie de substantele nocive care se regasesc in tigari, alimente intens procesate sau bauturi alcoolice. Dar hai sa vezi cu ce le poti inlocui si care sunt substantele de care ai cu adevarat nevoie ca sa te mentii in forma, energic si sanatos.

Vitamina C

Cu totii suntem familiarizati cu vitamina C care este cunoscuta pentru efectele sale beneficee asupra imunitatii. Avand constant surse de vitamina C in organism, imunitatea noastra va fi mult mai puternica si totodata ne putem feri mai usor de diferite afectiuni, mai ales de cele sezoniere cum sunt racelile. Bineinteles, in cazul in care organismul se imbolnaveste, el va putea lupta mai usor pentru a combate afectiunile intr-un timp cat mai scurt. De asemenea, rolul antioxidant al vitaminei C ofera efecte benefice inclusiv asupra pielii, care contribuie la depigmentare, iluminare, ba chiar la atenuarea acneei.

Omega-3

Omega 3 este o substanta care se regaseste cu precadere in peste, aceasta targetand indeosebi sanatatea oaselor si a sistemului muscular. Avand in rutina ta alimentara mese usoare si echilibrate cu peste, dar si varii suplimente bogate in aceasta substanta, iti vei putea ajuta corpul sa se mentina in forma la orice varsta.

Acid folic

Acidul folic ofera o stare de bine atunci cand organismul este obosit sau se afla intr-un proces de regenerare celulara, cum e si cazul femeilor insarcinate sau a adolescentelor si femeilor dupa menstruatie, situatie in care corpul isi pierde accentuat din resurse ce necesita a fi suplinite. Pee langa vastele combinatii in care se regaseste acidul folic drept supliment alimentar, acesta mai e cunoscut si drept vitamina B9 si poate fi cu usurinta luat din fasole, broccoli, sparanghel si multe alte ingrediente de baza sanatoase care se afla zilnic la noi in camara.

Zinc

Nici zincul nu trebuie sa-ti lipseasca din stilul de viata, fiind un compus mineral care ajuta la detoxifierea corpului, avand si efecte benefice senzationale de exemplu, in tratarea acneei. Pe langa piele, zincul contribuie si la sanatatea ficatului, sprijina sistemul nervos, dar si pe cel osos. Asa ca, deficitul de zinc iti poate afecta semnificativ viata, fiind esential chiar si pentru femeile insarcinate. Depozitele de zinc pot fi preluate din alimentatie, ca celelalte vitamine si substante esentiale sanatatii, precum nucile, fructele de mare sau legumele verzi, dar si din suplimente. Desigur, iti recomandam inainte de toate sa te consulti cu medicul personal pentru a te asigura ca nu ai suficiente rezerve. Almiteri, corpul ar putea reactiona advers cand doza zilnica de 3 mg este depasita.

Fibre

Fibrele sunt renumite pentru efectele benefice asupra digestiei, avand un aport ideal in ceea ce priveste prevenirea sau ameliorarea constipatiei si a altor afectiuni sau neplaceri digestive. Totodata, fibrele prezente in fulgii de orz, ovaz, porumb, in etc. sunt bogate in multe alte minerale, fiind indicate chiar si in cazul unor cure de slabit sau atunci cand corpul trece printr-o afectiune ce necesita o alimentatie speciala. Introdu-le cu incredere la micul dejun si bucura-te de intreaga sanatate si energie pe care ti-o ofera.

Nu uitati, pentru o viata sanatoasa evitati excesul de zahar, alcool si tutun. Recomandari venite de la SmokeMania.ro

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.