Aproximativ 160 de mii de hectare de păduri au fost intabulate până în prezent

Suprafaţa de fond forestier proprietatea publică a statului înscrisă în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară a crescut la 162.593 de hectare, arată datele publicate de Regia Naţională a Pădurilor (RNP) – Romsilva.

Potrivit sursei citate, din acest total, 45.556 de hectare sunt înscrise de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin Programul Naţional de Cadastru şi Carte Funciară, iar restul suprafeţelor de către Romsilva, conform procedurilor prevăzute de Codul Silvic, la articolul 12.

De asemenea, Regia anunţă că a întocmit şi depus documentaţiile pentru alte 141.221 de hectare de fond forestier, pentru a fi înscrise în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, iar specialiştii Romsilva lucrează la elaborarea documentaţiei tehnice pentru alte 2,8 milioane hectare fond forestier de stat.

Direcţia Silvică Giurgiu are, în acest moment, 47,44% din fondul forestier de stat înscris în Sistemul Integrat de Cadastru şi Carte Funciară, fiind urmată de Direcţia Silvică Ialomiţa, cu 26,44%, Direcţia Silvică Suceava (21,44%) şi Direcţia Silvică Satu Mare (18,64%).

„Înscrierea dreptului de proprietate pentru pădurile proprietatea publică a statului se face în baza procedurii operaţionale Intabularea dreptului de proprietate publică a statului asupra fondului forestier conform art.12 din Legea nr. 46/2008 – Codul silvic, cu modificările şi completările ulterioare, elaborată de Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară”, precizează Romsilva.

RNP – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile ţării, şi asigură servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. 80% dintre suprafeţele aflate în proprietatea statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.