10 informații utile pe care să le pui în bagajul cu destinația Phuket

Fie că ai ales Phuket ca destinație pentru luna de miere, ai primit biletul cadou, sau ai planificat excursia de multă vreme, împreună cu prietenii, Phuket este o alegere pe cât de exotică, pe atât de inspirată. 

Nu există nicio îndoială că ai consultat deja numeroase surse de informare și ai câteva obiective turistice pe listă, dar e foarte puțin probabil ca ele să îți fi spus despre cum se salută, care e moneda națională, cât de important e regele și cum să te îmbraci când mergi să vizitezi templul. 

Așa că iată 10 informații de care vei avea nevoie în Phuket, Thailanda

  1. Moneda națională este bahtul, iar 1 Baht thailandez valorează cam 0,13 lei. E bine să ai la tine bancnote mai mărunte, pentru că se întâmplă adesea ca vânzătorii să nu aibă rest. 
  1. Thailanda este monarhie, iar regele este foarte iubit și respectat. De aceea, atenție la alegerea cuvintelor, pentru că a spune ceva nepotrivit despre rege este considerat a fi foarte nerespectuos.

Același lucru e valabil și pentru călugării budiști, cărora nu ar trebui niciodată să le adresezi întrebări personale.

  1. Dacă pleci în vacanță în Phuket, să ai obligatoriu cu tine un spray deet împotriva țânțarilor – e special conceput pentru zonele tropicale, având o concentrație foarte ridicată de substanță activă.
  1. Salutul standard se numește „wai” și presupune aplecarea ușoară a capului, cu mâinile împreunate ca în rugăciune. Acesta e salutul considerat respectuos în cazul străinilor. Cultura locală presupune mai multe variațiuni, în funcție de statutul celui salutat, dar e firesc pentru turiști să nu le cunoască.
  1. Thailanda e o țară budistă, așa că vei avea multe temple spectaculoase pe care să vizitezi. Totuși, să ai în vedere că accesul în templu e condiționat de o îmbrăcăminte adecvată, ce presupune acoperirea genunchilor, coatelor și gleznelor.
  1. Vei auzi adesea „Mai pen rai” – înseamnă „nu îți face griji” sau „e în regulă”, deși unii în folosesc și pentru a spune „cu plăcere”. E important să fii respectuos în Thailanda, așa că pentru a mulțumi vei spune „khop khun”.
  1. Jocurile de noroc sunt interzise. Singura excepție o reprezintă loteria thailandeză, finanțată de guvern, unde vârsta minimă pentru participare e de 20 de ani. Deci, dacă te pasionează aceste activități, stai departe de ele pe parcursul șederii în Phuket, pentru că vei comite infracțiuni. 
  1. Apa de la robinet nu e potabilă. Dacă nu găsești un punct de reumplere a recipientului în apropiere, intră într-un magazin și cumpără-ți o sticlă. De altfel, nici calitatea aerului nu e foarte bună, iar excesul de plastic e o problemă reală.
  1. Cel mai bun interval de vizitare e între noiembrie și februarie, iar agențiile de turism, cum e și karpaten.ro, știu asta. Dacă ai bilet în alte luni, să ai în vedere că august, septembrie și octombrie sunt lunile cele mai ploioase – e mai avantajos, financiar vorbind, dar să nu îți uiți umbrela acasă. Februarie-martie sunt lunile „de foc”, așa că nici ele nu sunt ideale. 
  1. Dacă vrei să vezi elefanți, orientează-te spre un sanctuar al elefanților în Phuket. Aici, condițiile sunt similare cu cele din libertate, adică animalele nu sunt exploatate, pentru că se promovează turismul etic. Vei pleca cu amintirea unui animal fericit, nu a unuia obosit și chinuit.  

Iată 10 informații ce te vor ține la distanță de evenimente neplăcute, astfel încât să te poți bucura pe deplin de o experiență tropicală memorabilă în Phuket, Thailanda. 

Sursă foto: pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.