Acest aliment nu imbolnaveste inima, asa cum s-a crezut ani la rand, considetrandu-se ca ar creste colesterolul rau din organism. In plus, are si o multime de beneficii pentru organism.
Potrivit studiilor, un ou pe zi poate preveni cataracta si degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii la persoanele in varsta. Aceasta caracteristica este data si de continutul de luteina si zeaxanthin, doi antioxidanti puternici care previn aparitia afectiunilor oculare.
Cercetatorii americani sustin ca nu exista nicio legatura intre consumul de oua si bolile de inima. De fapt, persoanelor care le includ frecvent in meniu le scade riscul aparitiei cheagurilor de sange si, implicit, de producere a unui infarct.
Dupa ce s-a demonstrat ca grasimile saturate sunt cele care influenteaza in mare masura nivelul colesterolului, majoritatea nutritionistilor le recomanda celor care vor sa duca o viata sanatoasa sa consume un ou pe zi.
Mai mult, studii recente arata ca riscul de cancer la san scade cu aproape 50% la femeile care mananca cel putin sase oua pe saptamana.
Tot ouale te ajuta sa ai par si unghii frumoase si sanatoase datorita continutului de vitamine si minerale. Persoanele care doresc sa le creasca parul mai repede trebuie sa manance mai des oua. Mai ales daca se confrunta si cu o lipsa de vitamina B12.
Ce contine un ou:
– vitamina A: buna pentru piele
– vitamina D: intareste oasele
– vitamina E: protejeaza celulele impotriva oxidarii
– fier: favorizeaza inmultirea celulelor rosii
– calciu si zinc: bune pentru dinti si oase
– iod: ajuta la buna functionare a tiroidei
– seleniu: creste imunitatea organismului
300 de micrograme de choline – substanta ce ajuta la functionarea creierului, implicit a sistemului nervos si cardiovascular – contine un galbenus.