Cum să te aventurezi pe munte în sezonul rece? 3 sfaturi pentru a avea cea mai tare experiență de hiking

Odată cu venirea sezonului rece, mulți ar spune că s-a terminat sezonul de hiking și începe cel de ski. Ei bine, acest lucru nu este adevărat deoarece munții se pot explora și pe zăpadă, dacă ești bine pregătit.

Desigur, o drumeție de iarnă va fi ceva mai dificilă decât una de vară, însă peisajele care te așteaptă merită fiecare efort. În rândurile ce urmează o să-ți prezentăm câteva aspecte de care să ții cont pentru a avea parte de o experiență inconfundabilă.

Iată 3 pași de urmat dacă vrei să te aventurezi la munte în sezonul rece

  1. Echipează-te corespunzător

Primul pas pentru o experiență de hiking reușită în sezonul rece este să te echipezi adecvat. În primul rând, optează pentru ținute comode și potrivite temperaturii de afară, alcătuite din straturi. Începe cu un strat de bază care să absoarbă transpirația, peste care să adaugi un strat care să izoleze căldura și la final o jachetă rezistentă la vânt și apă. Alege dintre modelele outdoor de pantaloni bărbătești de pe himalaya.ro unde găsești o varietate de articole calitative potrivite activităților pe munte. Pe lângă haine, nu uita de ochelari de soare cu protecție UV, bocancii cu crampoane și uneltele pentru cățărare, dacă este cazul.

2. Ai grijă la animalele sălbatice

În sezonul rece, multe animale sălbatice pot fi mai active în căutarea hranei și surselor de apă, așa că va fi necesar să înveți cum să le eviți. Nu te apropia prea mult de ele și nu încerca să le hrănești sau să le atingi. Acest gen de activități te pot pune în pericol atât pe tine, cât și pe animalul respectiv. De asemenea, fii atent la modul în care îți depozitezi mâncarea. Folosește recipiente pentru alimente cu un sistem de închidere și izolare calitativ și pune-le în locuri sigure, care să nu atragă vizitatori nepoftiți.

3. Pregătește-ți suficiente provizii

Pregătirea proviziilor este un pas ce nu ar trebui să fie neglijat niciodată. Trebuie să iei în calcul faptul că orele lungi petrecute pe drum și frigul te-ar putea face să ai nevoie de mai multe alimente și apă decât într-o drumeție de vară. Planifică atent fiecare masă și gustare pe parcursul întregii aventuri, plus o rezervă suplimentară. Dacă este foarte rece afară, poți folosi sticle termice pentru a-ți feri apa de îngheț sau pentru a-ți menține ceaiul cald o perioadă mai lungă.

Așadar, o drumeție de iarnă poate fi o experiență inedită pentru oricine este suficient de curajos să se aventureze în munți. Pentru a te bucura de peisajul pitoresc în siguranță, ține cont de cele trei sfaturi esențiale pentru orice hike în sezonul rece, fie că e vorba de zăpadă pe traseu sau nu. Echipează-te corespunzător, informează-te cu privire la fauna pădurilor din munții respectivi și învață cum să gestionezi fiecare posibilă interacțiune cu animalele, dar nu uita nici să-ți pregătești cu atenție proviziile pentru întreaga călătorie.

Sursă foto: pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.