Zanzibar și misterele lui. Descoperă tot ce îți poate oferi această destinație

În inima Oceanului Indian, Zanzibarul îți oferă peisaje remarcabile, tradiții bine păstrate în timp, piețe pline de turiști, mituri și legende captivante, dar și oameni foarte primitori și prietenoși.

În acest articol, te vom ajuta să descoperi frumoasa destinație, vorbind despre anumite aspecte importante ale locurilor.

Iată câteva lucruri pe care nu le știai despre Zanzibar:

1. Există festivaluri sărbătorite prin dans și ritualuri străvechi

Zanzibar este renumit pentru festivalurile sale tradiționale, evenimentele pline de culoare și bucurie, ce îți arată autenticitatea culturii locale. De exemplu, celebrarea Nguvumali, un eveniment dedicat recoltei, unde oamenii serbează roadele anului prin muzică, dans și diferite ceremonii, sau Mwaka Kogwa, care durează patru zile, unde aceștia fac ritualuri pentru  a alunga relele din anul ce a trecut. Oamenii locului se pot remarca datorită mișcărilor ritmice, a costumelor tradiționale și muzicii specifice lor, oferindu-ți o experiență unică, pe care sigur nu ai mai întâlnit-o.

2. Piețele aglomerate care îți oferă mâncare și obiceiuri tradiționale

În plus, Zanzibar mai este cunoscut și pentru celebrele piețe aglomerate, unde poți găsi produse tradiționale ale locului. Dacă și tu vrei să descoperi frumusețile acestuia, poți opta pentru oferta de vacanță în Zanzibar de pe karpaten.ro și vei putea explora piața Forodhani, de exemplu, care prinde viață în fiecare seară, când comercianții își deschid tarabele și își expun mărfurile afară. Aceasta este înconjurată de lumini strălucitoare și imediat ce pătrunzi acolo ești cuprins numai de mirosurile mâncărurilor tradiționale și delicioase, iar, astfel, ai parte de un ambient foarte plăcut. Așadar, acesta este un loc în care turiștii și localnicii se adună, pentru a experimenta toate obiceiurile acestei civilizații la un loc.

3. Au diferite legende despre spirite

Spiritul Popobawa din Zanzibar este o legendă veche al folclorului local. Acesta este descris ca fiind un monstru cu urechi și aripi de liliac, corp de om și un singur ochi. Potrivit tradiției, el este un personaj malefic, care terorizează comunitățile în timpul nopții. Cu toate acestea, părerile despre acest mit sunt împărțite și, în timp ce unii îl văd ca pe o apariție rea, alții cred că el este, de fapt, o manifestare a temerilor oamenilor.

4. Zanzibar mai este cunoscut drep Insula mirodeniilor

Mai mult, Zanzibar este cunoscut și drept „Insula Mirodeniilor”, datorită istoriei sale bogate în comerțul cu condimente. În secolul al XIX-lea, insula era un important centru de cultivare a acestora, în timp, reușind să atragă comercianți din întreaga lume. În Stone Town, de exemplu, poți explora plantațiile de scorțișoară, cuișoare și alte mirodenii, aflând secretele care au transformat acest loc într-un paradis al aromelor exotice.

5. Poți face scufundări 

Nu în ultimul rând, dacă ești un iubitor al scufundărilor, Zanzibar îți oferă o experiență de neuitat în acest sens. Așadar, aici poți explora recifele de corali colorate și diversitatea de vietăți marine într-o călătorie de neuitat prin apele oceanului.

În concluzie, o vacanță în Zanzibar este cea mai bună alegere pentru a avea parte de o experiență unică, unde poți descoperi noi tradiții, dar și o civilizație cu totul diferită de ceea ce cunoști deja. Tu ai vrea să ajungi vreodată în Zanzibar?

Sursă foto: pexels.com

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.