Blestemul din vremurile BIBLIEI loveste omenirea dupa 2000 de ani

Maladia distruge viata a peste 200.000 de oameni.

In cartile scrise de apostoli se mentioneaza ca atunci cand un om era bolnav de lepra era considerat necurat, si izolat de restul societatii.

Desi aeasta boala parea ca a disparut, autoritatile Organizatiei Mondiale a Sanatatii mentioneaza ca in Africa aceasta maladie necrutatoare distruge viata a peste 200.000 de oameni.

Lepra este o boala contagioasa cu o evolutie foarte lenta, cauzata de o micobacterie care ataca nervii si muschii si sfarseste prin a provoca paralizia si infirmitati definitive ale membrelor si ochilor daca nu este tratata la timp, scrie ziaruldeiasi.ro.

Lepra (boala Hansen, engl. leprosy) este o boala infectioasa grava cunoscuta din antichitate. Agentul cauzal al bolii fiind bacteria Mycobacterium leprae, azi poate fi tratata printr-o combinatie de mai multe antibiotice, tratament care nu poate fi aplicat din motive economice in tarile in curs de dezvoltare.

Exista o organizatie internationala pentru combaterea leprei ILEP – International Federation of Anti-Leprosy Associations care cauta eradicarea bolii pe glob, lucru dificil din cauza timpului de incubatie lung.

Boala se transmite prin contact indelungat cu persoana bolnava, se presupune ca pentru aceasta e necesar contactul cu secretiile sau excretiile bolnavului de lepra.

In Romania mai exista boala in Delta Dunarii, in Tichilesti o localitate in judetul Tulcea, Dobrogea se afla singurul sanatoriu (spital) unde mai convietuiesc cei bolnavi de lepra.

Boala cunoscuta din vechime, fiind amintita deja in primele izvoare scrise din istorie. Cercetarile mai recente au stabilit ca locul de origine a bolii este Africa de est. De aici boala s-a extins in Europa si Asia ajungand in India.

In vechiul testament din Tora, partea Leviticus (cartea 3-a a lui Moise), boala este descrisa amanuntit in capitolul XIII vers. 1-46. De mentionat ca aici lepra nu este considerata ca o boala diferita de alte boli dermatologice ca Lupus erythematodes (boala de piele cu o etilogie necunoscuta), sau „Lupus vulgaris” (tuberculoza dermica), cauza fiind necunoscuta datorita cunostintelor medicale putine din acel timp.
Noile infectii cu lepra (2003)

La fel boala este amintita in Roma si Grecia antica. O preocupare deosebita cu aceasta boala a fost in timpul lui Cicero. Mai tarziu prin secolele VII si VIII boala este raspandita in randul populatiei langobarde (popor germanic din nordul Italiei). Prin secolul IX si XI boala este amintita in Würzburg, Bremen sau colonia de leprosi (Leprosorium) din Aachen.

Cruciadele fiind considerate ca unul din factorii importanti care au determinat raspandirea bolii in Evul Mediu, boala atinge un apogeu in secolul XIII si dispare la sfarsitul secolului al XVI-lea, lasand bolnavii cu forma cronica de lepra.

Lepra este considerata azi ca o boala care nu se poate transmite numai in conditii igienice deficitare, stare de subnutritie care determina o slabire a sistemului imun.

Fenomenul de contaminare era deja cunoscut de la epidemiile de pesta, ceace a determinat izolarea leprosilor in colonii, evitandu-se contactul cu bolnavii, netinand seama de cei contaminati care erau in perioada de incubatie a bolii.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.