Rezultatul surprinzator al unui studiu legat de mancarurile prajite contrazic sfaturile nutritionistilor care tot timpul au declarat ca aceste feluri de mancare sunt nocive.
Un studiu efectuat pe mai mult de 40.000 de adulti din Spania a descoperit ca persoanele care au consumat cele mai multe mancaruri prajite nu au prezentat un risc mai mare de afectiuni cardiace sau moarte prematura, potrivit healthland.time.com si preluat de Pro TV.
Un alt studiu, de data aceasta realizat in randul femeilor obeze, a descoperit chiar un efect benefic al mancarurilor prajite asupra nivelurilor de insulina.
O explicatie posibila a acestei inconsistente a rezultatelor este ca studiile au variat in ceea ce priveste tipurile de ulei si grasimi folosite la prajit, scrie Mediafax.
Participantii la studiul spaniol au utilizat, in principiu, uleiuri de masline si de floarea soarelui, iar cei care au demonstrat aparitia unui beneficiu au consumat mancare bogata in ulei de masline extra-virgin.
Pe de alta parte, cei care au participat la alte cercetari se poate sa fi folosit substante de prajit cu o mai mare probabilitate de a se rupe in grasimi daunatoare.
ma lasa cu gura cascata aceste cercetari. atunci cand medicul recomanda evitarea mancarurilor prajite cred ca o face in interesul de a te face bine. acu in niste organisme de cercetatori care probabil ca au terminat scolile pe la facultati asemanatoare lui spiru haret si sustin niste teorii de rasul curcilor.