Femeile, asteptate la medicul de familie pentru TESTAREA GRATUITA privind CANCERUL de COL UTERIN

Femeile cu varsta cuprinsa intre 25 si 64 de ani, care nu sunt diagnosticate cu cancer de col uterin, sunt asteptate sa isi efectueze, gratui testarea Babes-Papanicolau.

Directia de Sanatate Publica a demarat actiunea, fiind vorba de un program al Ministerului Sanatatii, un screening pentru cancerul de col uterin, care se va desfasura la nivel national pe o perioada de 5 ani.

Au posibilitatea sa isi faca acest test atat femeile ASIGURATE, cat si cele NEASIGURATE.

Pasii care trebuie parcursi:

– Prezentarea la cabinetul medicului de familie pentru o consiliere cu privire la preventia bolii. Medicul de familie stabileste si daca persoana se incadreaza in program.

– Medicul de familie ii elibereaza pacientei formularul pentru inscrierea in program si lista cu centrele de recoltare admise.

– Programarea la centrul de recoltare. Dup ace se programeaza la centrul de recoltare, urmeaza recoltarea, la data stabilita, si lama cu frotiul va fi trimisa la spitalul care a organizat screeningul sau la laboratorul de anatomie patologica, insotit de formular.

– Laboratorul transmite rezultatul testului la cabinetul medicului de familie pentru a fi prezentat pacientei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.