Cercetatorii au studiat de mai multi ani traditionala mamaliga, fara sa-i gaseasca vreo contradictie, insa au descoperit ca aceasta ajuta la tratarea mai multor boli.
Cu toate ca foarte multi oameni consuma mamaliga ca simplu substitut al painii, insa mai multi specialisti au descoperit ca aceasta are si calitati terapeutice, scrie citynews.ro.
Astfel, mamaliga vindeca bronsita, tusea cronica si gripa. Se prepara o mamaliga normala, apoi o intindem pe piept, o lasam 15 minute sa actioneze, dupa care stergem locul cu spirt camforat.
Pentru raceala si dureri in gat, e suficient sa punem pe o plita doua linguri cu malai si sa facem inhalatii cu fumul produs. Iar seara, inainte de culcare, e indicat sa bem o cana cu terci, adica o mamaliga foarte subtire, care curge si in care se pune o lingurita de unt.
Daca avem probleme cu pietrele la bila, la doua ore dupa micul dejun putem face comprese cu ceai de musetel, iar dupa 15 minute aplicam mamaliga si indicat este sa consumam ulterior si suc de lamaie sau ulei de masline.
Mai mult, este atestat faptul ca un consum zilnic de mamaliga regleaza concentratia de glucoza din sange, fiind benefica pentru diabetici.
De asemenea, reduce cantitatea de colesterol din organism, scazand riscul de ateroscleroza si, implicit, de infract.