ZIUA MONDIALA A POEZIEI, sarbatorita intr-un mod inedit la Memorialul Ipotesti (FOTO&VIDEO)

Pentru al patrulea an consecutiv, Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii Mihai Eminescu, a facut o traditie in a sarbatori la Ipotesti Ziua Mondiala a Poeziei.

Evenimentul organizat cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei a avut loc in incinta Bibliotecii Nationale de Poezie – Laurentiu Ulici.

In cadrul acestei editii au avut loc lansari de carte, unde au participat printre altii, scriitorul George Tei, Liliana Popa, ambii din Bucuresti, iar din zona Moldovei a participat scriitorul Petrut Parvescu, care a vorbit despre importanta poeziei in literatura universala.

„La inceput a fost cuvantul… cuvantul este cel care zideste, cel care dainuie… cel care rodeste in fiecare din noi…”, a spus Petrut Parvescu la inceputul evenimentului cultural.

De asemenea, au debutat Mariana Adascalitei, Mariana Marica, Carmen Simion, Mihaita Talpalaru, dar si criticul literar, directorul editurii ADENIUM din Iasi, profesorul universitar Liviu Antonesei.

Dupa lansarile de carte, invitatii au fost incantati de recitaluri de poezie si muzica, de mentionat fiind cei de la Cenaclul Editor Dorohoi, elevii Scolii Gimnaziale Nr. 10 – coordonator prof. Crina Muraru, trupa de teatru a Colegiului National A.T. Laurian – Drama Club coordonator prof. Mirela Nistor.

Un moment  deosebit a fost recitalul de poezie interpretat de actorul Cezar Amitroaie de la Teatrul Mihai Eminescu, Botosani, precum si momentul de muzica folk, interpretat de Ciprian Cotruta, un tanar cu un mare potential artistic.

Evenimentul a gazduit de asemenea o expozitie de insignografie expusa de colectionarul Stelian Branzei si expozitia Grupului Expo Art – Poezia Semnelor Vizuale.

Intreg evenimentul s-a bucurat de o nota distinsa data in primul rand si de prezentatorul acestei editii si anume scriitorul botosanean Constantin Cristescu, intr-un mod original, „neaos”, asemeni marelui Ion Creanga.

Ziua Mondiala a Poeziei urmareste sa sustina creatia poetica, stabilirea unui dialog intre poezie si alte genuri ale creatiei, editarea si promovarea poeziei ca arta deschisa oamenilor. Este o recunoastere a faptului ca oamenii de litere si de cultura, poetii si scriitorii din intreaga lume au adus o contributie considerabila la imbogatirea culturii si spiritualitatii universale.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.