Propolisul este un bun cicatrizant, tocmai de aceea este deseori recomandat pentru ulcerul gastric. In plus, daca il administrezi cum trebuie, ajuta la scaderea aciditatii gastrice si grabeste procesul digestiei.
Prepara din frunze de rostopasca o infuzie in care toarna 2-3 lingurite cu sirop de propolis. Este un bun cicatrizant, care calmeaza durerile provocate de gastrita sau ulcer. Fa o cura de o luna, timp in care bea 2 cani cu infuzie pe zi.
Favorizeaza secretia de bila si protejeaza organsimul impotriva infestarii cu virusul hepatic. Ia cate 30 de picaturi de tinctura pe o bucatica de paine de 4 ori pe zi. Ai grija insa ca mucoasa stomacala sa nu fie afectata de alcoolul din compozitia tincturii! Tocmai de aceea nu trebuie sa depasesti aceasta doza.
Propolisul ajuta la intarirea peretilor vaselor capilare. Reduce fragilitatea acestora si contribuie la refacerea elasticitatii lor. 30 de picaturi de tinctura de propolis luate in fiecare dimineata, pe stomacul gol, vor reduce cantitatea de colesterol rau din sange.
In asociere cu mierea poliflora, cu efect tonic si fortifiant, propolisul este recomandat mai ales persoanelor care fac un efort fizic sustinut, cum sunt sportivii. Administrat in cure de 30 de zile, urmate de pauze de o luna si apoi reluate, contribuie la cresterea performantelor sportive.
Tonifica musculatura, imbunatateste ritmul cardiac si inlatura oboseala. Acelasi efect energizant il are si asupra celor care fac un efort intelectual sustinut, a tinerilor aflati in perioada examenelor.
Din lunga lista de proprietati vindecatoare pe care le are acest produs al stupului, cea mai importanta pare a fi cea anticancerigena. Propolisul are efect antioxidant si lupta cu aceasta maladie, fiind un antitumoral recunoscut deja de catre specialisti. In special cancerul de piele gaseste in propolis si toate produsele care il au in componenta un inamic redutabil.
Tratamentul cu tinctura sau sirop de propolis este recomandat si celor care sufera de alcoolism. Este un bun hepatoprotector, inlaturand efectele devastatoare ale alcoolului asupra acestui organ vital. In plus, contribuie cu succes la regenerarea celulelor si a tesuturilor.
Datorita prezentei in compozitia sa a unui puternic bactericid, propolisul este recomandat cu mare incredere pentru vindecarea multor afectiuni dermatologice – rani purulente sau eczeme. In plus, ajuta la refacerea tesuturilor afectate de rani mai vechi. Chiar daca produce usturimi la aplicare, trebuie sa folosesti tinctura de propolis pentru a curata zona afectata. In final, maseaza usor.
sursa: bzi.ro