INCHISOARE pentru o fosta ANGAJATA a unei BANCI. A dat buzna in conturile clientilor

Delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si complicitate la inselaciune. Pentru aceste acuzatii a fost adusa in instanta o fosta angajata a Sucursalei BRD Botosani. Iar joi, magistratii Judecatoriei Botosani au hotarat: patru ani, sase luni si 20 de zile de inchisoare cu executare pentru aceasta.

Nu este o sentinta definitiva, astfel ca Mariana Dulgheru are posibilitatea de a formula apel, cale de care, cu siguranta, va uza.

Tot in dosarul acesta de delapidare a fost pronuntata si sentinta imptriva omului de afaceri Robert Simion Bordas. Cu acesta magistratii au fost mai drastici : sase ani si doua luni de inchisoare cu executare. Acuzatiile care i se aduc : instigare la delapidare, inselaciune si fals in inscrisuri.

Intre martie 2006 si august 2007,  Robert Simion Bordas a avut acces la mai multe credite, cu documentatii false, calea fiind deschisa pentru acestea de Mariana Dulgheru. S-a ajuns astfel la un prejudiciu pentru banca de 175.107 lei.

De asemenea, in perioada ianuarie – decembrie 2007, fosta angajata a bancii a falsificat documente bancare pentru a executa operatiuni neautorizate in conturile mai multor clienti. S-au facut astfel operatiuni de ridicare si retragere, transferuri bancare fara acordul titularilor contului. Prejudiciul total a fost calculat la 418.320 lei si 27.119 euro.

Instanta a decis ca BRD are de recuperat de la cei doi 681.262 de lei.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.