Sunt fruncte de sezon, iar de comoara beneficiilor pe care le aduc sanatatii ne mai putem bucura destul de putin timp in acest an. Asta daca vrem sa consumam VISINE proaspete, desi nutritionistii spun ca isi pastreaza mare parte din proprietati si dupa ce sunt congelate.
De unele beneficii, poate nici nu banuiai ca te poti bucura dupa ce savurezi fructele acrisoare inrudite cu ciresele. Iata cu ce te alegi daca profiti din plin de VISINE :
– contin potasiu, intr-o cantitate iportanta pentru fructe, iar acest mineral ajuta la RITMUL CARDIAC si SANATATEA PIELII ;
– contin vitamina C, ajutand organismul sa isi dezvolte o imunitate in fata unor boli cu are vine sezonul rece, dar nu numai ;
– ajuta la reducerea inflamatiilor, fiind eficiente in afectiuni de natura inflamatorie de la artrita, la guta, de la dureri musculare pana la dureri musculare in cazul sportivilor. Visinele pot reduce durerea mai bine decat aspirina ;
– cura de visine ajuta diabeticilor, datorita vitaminei E (hipoglicemiante) si levuloze ;
– ajuta la slabit si in curele de detoxifiere, avand capacitatea de a reduce stratul profund de grasime ;
– ajuta la scaderea colesterolului si a trigliceridelor;
De asemenea, coditele de visine contin flavonozide, saruri de potasiu si au aceleasi proprietati terapeutice ca si fructele, avand puternic efect diuretic, astringent, antiinflamator, iar ceaiul de codite de cirese este ideal in boli de rinichi si diaree.
Iata ce au visinele in compozitia lor : apa 88,6%, zaharuri, acizi, pectine, proteine, celuloza, tanini, saruri minerale (potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc) vitamine (A, B1, B2, B9, C, E, PP etc.), caroten.
In 100 de grame de visine sunt circa 60 de calorii, deci pot fi consumate fara teama ca ar putea aduce cresteri in greutate.