SCANDALUL GUNOIULUI, gata sa explodeze in Consiliul Municipal

Luni dimineata, operatorii de salubritate din judet se vor intalni cu primarul Ovidiu Portariuc si cu conducerea Agentiei pentru Protectia Mediului intr-o incercare de a gasi solutii pentru depozitarea deseurilor din judet la groapa deschisa temporar in municipiul Botosani.

Tot luni, dupa aceasta discutie, urmeaza sa se intalneasca si consilierii municipali, intr-o sedinta extraordinara, pentru acelasi subiect, cel al gunoiului. Asta dupa ce primarul Ovidiu Portariuc a retras de pe ordinea de zi a sedintei de joi proiectul de hotarare privind aprobarea primirii spre depozitare a deseurilor colectate din judet.

Primarul Ovidiu Portariuc afirma ca situatia este extrem de complicata. In primul rand municipalitatea trebuie sa ia in calcul capacitatea de depozitare a depozitului temporar, care peste cateva luni s-ar putea sa ajunga la maxim, spune primarul.
 
O alta problema este legata de tarife.

“Este vorba de tarifele pe care operatorul trebuie sa le perceapa.  De asemenea, diferenta de cine va fi suportata, pentru ca inca nu s-a gasit o solutie… Trebuie sa vedem in ce formula putem prelua deseurie, astfel incat sa nu ajungem noi, mai tarziu, sa cautam bani pentru a suplimenta acele diferente sau ca botosanenii sa plateasca ei mai mult“, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Edilul sef sustine ca numerosi primari din judet l-au contactat in ultimele zile cerandu-i sprijinul in aceasta problema pentru ca nu mai stiu ce sa faca cu gunoiul din comunele lor, pe care nu au unde sa-l duca.  

“Primarii sunt disperati. Ameninta ca vin cu masinile in fata CJ“, a mai spus Ovidiu Portariuc.

Consilierul local Mihai Tincu a cerut, la randl sa, ca la sedinta de luni sa participe si presedintele Consiliului Judetean, Florin Turcanu, subliniind ca este o problema a CJ.

“Nu e o problema a Consiliului Judetean. Ati deturnat un pic sensul intalnirilor dumneavoastra cu primarii. E o problema a municipiului Botosani pentru ca noi avem la ora actuala groapa provizorie care poate primi deseuri din judet. Si e o problema a fiecarei unitati administrativ teritoriale de la care se ridica aceste deseuri“, a intervenit consilierul Catalina Lupascu, care a subliniat si ca in sarcina CJ sta „parcurgerea procedurilor cu privire la gropa de la Stauceni”.

In aceste conditii, se anunta pentru inceputul saptamanii viitoare o sedinta tumultoasa in Consiliul Municipal.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.