Viceprimari noi, cu sprijinul „independentilor” din Consiliul Municipal

Lupta apriga pentru posturile de viceprimari  a fost castigata de grupul puterii din Consiliul Municipal. Social-democratii, ajutati de cei care au profitat de Ordonanta traseistilor si si-au parasit partidele pe listele carora au ajuns consilieri, au reusit sa faca jocurile.

In sedinta de miercuri, 17 septembrie, Catalina Lupascu si Eugen Turcanu, ambii de la Alianta Crestin Liberala, si-au pierdut functiile de viceprimari in cadrul Primariei Botosani. Social-democratii au fost ajutati de noii „independenti”, pe care unul dintre consilieri i-a catalogat drept „independentii dependenti politic”.

Scorul cu care cei doi viceprimari ai PNL si PDL si-au pierdut functiile a fost unul cat se poate de strans : 12 voturi pentru demitere si 11 pentru pastrarea posturilor.

“Imi era destul de greu sa lucrez in echipa“

“Vă multumesc, stimatilor colegi din PSD si celorlalti colegi care au votat alaturi de PSD ca m-ati eliberat. Imi era destul de greu sa lucrez in echipa. De fapt, de mult la conducerea Primariei Botosani nu mai exista o echipa. Va multumesc tuturor”, s-a adresat  Catalina Lupascu celorlalti consilieri locali, dupa anuntarea rezultatului voturilor.

La randul sau, primarul Ovidiu Portariuc i-a multumit Catalinei Lupascu pentru ceea ce a facut din postura de viceprimar.

“Vreau sa ii multumesc doamnei Lupascu pentru colaborarea pe care am avut-o in aceasta scurta perioada in care am avut privilegiul de a lucra impreuna. Sper ca in continuare sa fie alaturi de proiectele municipalitatii, de data aceasta din pozitia de consilier local. Ii urez succes in urmatoarea activitate profesionala”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

“Multumesc domnilor Ghiorghita si Buliga pentru sprijinul acordat“

Si Eugen Turcanu, dupa anuntarea rezultatelor votului pentru inlocuirea sa din functie, a tinut sa le multumeasca unor colegi. “Multumiri“ a trimis mai ales spre Marius Buliga şi Florin Ghiorghita, care au pus umarul alaturi de social democrati la “debarcarea“ sa din conducerea Primariei.

„Vreau sa multumesc colegilor care m-au sustinut, cei 11, multumesc domnilor Ghiorghita si Buliga pentru sprijinul acordat. Domnului primar nu pot sa ii multumesc, pentru ca nu am de ce sa ii multumesc. M-a umilit, nu mi-a aratat nicio urma de respect, nu este capabil sa colaboreze cu nimeni. Domnului Ghiorghita, care este actualul lider al PSD Botosani si omul care va conduce tot ce tine de Primarie, ii urez succes”, au fost cuvintele fostului viceprimar Eugen Turcanu.

Fara surprize la votarea noilor viceprimari

Propunerile grupului social democrat pentru noii viceprimari nu au mai fost o surpriza. Se vorbea in ultima perioada ca tocmai postul de viceprimar, promis de grupul social-democratilor, l-ar fi convins pe Marius Buliga sa-si paraseasca partidul, PDL, si sa treaca in tabara „independentilor”.

In ce-l priveste pe Cosmin Andrei, era de asteptat ca PSD-ul sa-i redea functia pierduta cu cateva luni in urma. Primarul Ovidiu Portariuc si Cosmin Andrei se inteleg de minune atunci cand vine vorba de administratie. Portariuc a facut tot posibilul sa il readuca pe scaunul pierdut pe Cosmin Andrei.

Propuneri de viceprimari au venit si din grupul opozitiei. A fost propusi Gheorghe Iavorenciuc si Corneliu Furtuna, insa in fata majoritatii social-democratilor si „independentilor”, nu au avut nicio sansa. Au castigat functiile Buliga si Cosmin Andrei.

„Vreau sa felicit colegii nostri, pe domnii viceprimari. Ii aştept cat de curand sa se alature echipei Executivului. Sper ca vor invata din anumite greseli, sa nu mai repete niste lucruri care s-au intamplat pana acum in administraţia locala. Sper ca acesta sa fie un punct de turnură in ceea ce priveste acest mandat incredintat de cetateni”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.

Potrivit edilului, cel mai probabil lunea viitoare, viceprimarii vor afla si ce sarcini le vor reveni la primarie.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.