PERICOL pe drumuri: BETIVI la VOLAN

In noaptea de 25/26.10.2014, in jurul orei 00.10, a fost oprit in trafic, pe DJ 282, in localitatea Hanesti, un autoturism avand aplicate placute cu numere de inmatriculare straine, condus de un barbat de 36 ani, din orasul Saveni.

Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat; ulterior testarii, conducatorul auto a refuzat deplasarea la o unitate medicala in vederea recoltarii de probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de refuzul ori sustragerea conducatorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de a se supune prelevarii de mostre biologice necesare in vederea stabilirii alcoolemiei.

Un incident asemanator a fost semnalat la data de 25.10.2014, in jurul orei 22.50, cand a fost depistat in trafic, pe DJ 282, in satul Buimaceni, comuna Albesti, judetul Botosani, un autoturism condus de un barbat de 33 ani, din satul Pasateni, comuna Trusesti, judetul Botosani.

Barbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,91 mg/l alcool pur in aerul expirat; ulterior fiindu-i recoltate probe biologice de sange pentru stabilirea alcoolemiei.

In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere de catre o persoana care, la momentul prelevarii mostrelor biologice, are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.