SFATURI de la AUTORITATI, privind CALATORIILE. VEZI UNDE trebuie sa suni pentru INFORMATII actualizate

Potrivit avertizarii emise de meteorologi, de duminica seara, judetul Botosani se afla sub incidenta „Codului Galben” de ninsori. Vantul se va intensifica si va depasi la rafala 70 km/h, viscolind si troienind zapada.

 Avertizarea este valabila pana luni, 29 decembrie, ora 20.00. 
In aceeasi perioada, judetele Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Bacau, Vaslui, Prahova, Dambovita, Ialomita si Arges sunt sub incidenta „Codului Portocaliu” de ninsori, cu tendinte spre „Cod Rosu”. 
 
Fenomenele vizate sunt ninsori abundente care vor depasi, izolat, 40 … 50 l/mp. Vantul va avea rafale de peste 70 – 80 km/hm viscolind su troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 de metri.
 
Avand in vedere prognoza emisa de meteorologi,  recomandam cetatenilor sa evite orice calatorie in judetele vizate de „Cod Portocaliu”. Daca, totusi, deplasarea este absolut necesara, informati-va daca, pe traseul ales, nu sunt drumuri blocate.
 
In situatiile absolut necesare, recomandam conducatorilor auto care pleaca la drum sa aiba carburant suficient, sa aiba o rezerva de apa si hrana, pentru ca exista riscul aparitiei unor blocaje in trafic cauzate de viscolul puternic.
 
In cazul existentei pericolului de blocare in trafic apelati de urgenta 112.
Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a dispus, incepand din aceasta seara, activarea grupei operative si a Centrului Judetean de Coordonare si Conducere a Interventie, din care fac parte reprezentanti ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, precum si ai administratorilor drumurilor nationale s judetene.
 
Pentru perioada de avertizare, puteti suna si la dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani, la urmatoarele numere de telefon: 0231/508.014/ 0231/508.015.
 
Informatii privind starea retelei de drumuri nationale din intreaga tara pot fi obtinute de la dispeceratul Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/ 264.33.34: 021/ 9360.
 
Pentru reteaua de drumuri nationale si judetene de pe raza judetului Botosani informatii pot fi obtinute apeland numarul  0231/508.012.  
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.