Cinci incendii in mai putin de 12 ore

Seria evenimentelor cu foc generate de nerespectarea regulilor si masurilor de prevenire a incendiilor la folosirea cosurilor de fum si a instalatiilor electrice, continua.

In mai putin de 12 ore, fortele Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani au fost solicitate sa intervina pentru stingerea a cinci incendii.
 
Cu toate ca temperatura aerului era foarte scazuta, pompierii au intervenit prompt, 
Fiind salvate bunuri materiale in valoare de aproape 700.000 lei. Pagubele au fost 
estimate la 200.000 de lei.
 
Cea mai dificila interventie a fost cea pentru stingerea unui incendiu izbucnit, in aceasta dimineata, la o spalatorie auto din municipiul Dorohoi.
 
Solicitati sa intervina, pompierii dorohoieni s-au deplasat cu trei echipaje.
 
La sosirea garzii de interventie, ardeau bunurile dintr-o boxa a spalatoriei, cu pericol de propagare a flacarilor la mai multe cladiri, printre care o benzinarie (12 metri distanta), o statie de distributie GPL (10 metri distanta) si o vulcanizare. Interventia a durat mai putin de jumatate de ora, fiind salvate bunuri materiale de cca. 350.000 de lei.
 
Flacarile au distrus bunurile din boxa, precum si doua aparate de spalat autoturisme. 
 
Valoarea pagubelor a fost estimata la cca. 20.000 de lei.
 
Incendiul a fost provocat, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric generat de un aparat electric (calorifer) aflat sub tensiune, nesupravegheat.
 
Avand in vedere prognoza meteo potrivit careia se vor inregistra, in continuare,
temperaturi scazute, I.S.U. Botosani recomanda populatiei judetului sa respecte, in 
continuare, atat acasa, cat si la locul de munca, normele generale de prevenire a situatiilor de urgenta, pentru a se evita pierderile de vieti omenesti si bunuri materiale.
 
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.