Program de formare profesionala pentru viitori arbitri ai Tribunalului de Arbitraj judiciar

Se pot inscrie persoane cu studii superioare, indiferent de specializare.

Camera de Arbitraj si Mediere organizeaza, in luna februarie 2015, la nivel national, Programul de formare profesionala pentru ocupatia “arbitru”. 
 
Cursurile se adreseaza tuturor profesionistilor, indiferent de specializare, conditia minima fiind absolvirea unei facultati. 
 
Persoanele care vor finaliza acest program de formare profesionala au posibilitatea de a se afilia Camerei Jurisdictionale de Arbitraj din Romania (asociatie profesionala a arbitrilor la nivel national) si vor putea deveni, in viitor, arbitri in cadrul Tribunalului de Arbitraj Judiciar. 
 
In cadrul programului de formare profesionala, sustinut de formatori cu o inalta pregatire profesionala (magistrati, avocati, consilieri juridici, cadre didactice universitare etc.), cursantii vor dobandi capacitatea de a asigura conditiile necesare arbitrajului, vor evalua, monitoriza si conduce activitatile desfasurate in judecata arbitrala. 
 
De asemenea, cursantii vor fi indrumati de echipa de formatori pentru gestionarea primelor cazuri de arbitraj.
 
Taxa de participare este de 4.000 de lei si se reduce pentru mediatorii autorizati, cu 25%. Pentru patru persoane inscrise la curs din acelasi grup, a cincea beneficiaza de gratuitate.
 
“Arbitrajul este o alternativa la justitia clasica, avantajele majore ale procedurii sunt ca partile au posibilitatea de a desemna arbitrii, precum si de a stabili regulile de procedura arbitrala, termenul de solutionare poate fi redus prin conventia partilor, iar hotararea arbitrala poate fi investita cu formula executorie. Am lansat acest program de formare in contextul in care Romania are un deficit de arbitri in comparatie cu media Uniunii Europene. La aceste cursuri poate participa orice persoana cu studii superioare, indiferent de specializare, iar absolventii au oportunitatea de a exercita o profesie liberala aflata in plina afirmare in tara noastra si care este foarte respectata in tarile occidentale”, afirma judecator Radu Tarniceriu, formator in cadrul Camerei de Arbitraj si Mediere.
 
Fundatia „Camera de Arbitraj si Mediere” si-a inceput activitatea in anul 2009 fiind constituita in baza Ordonantei nr. 26/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. 
 
Fundatia „Camera de Arbitraj si Mediere” este o persoana juridica de drept privat, fara scop lucrativ, fara scop patrimonial, autonoma, neguvernamentala, apolitica. Obiectivele fundatiei sunt:
Organizarea serviciilor de  formare profesionala si instruire in domeniul medierii si al arbitrajului, precum si in alte arii de formare profesionala a adultilor, in vederea dezvoltarii resurselor umane;
Promovarea si organizarea medierii, arbitrajului, facilitarii, concilierii, negocierii, ca mijloace de rezolvare a conflictelor de orice natura, stimularea spiritului civic, a cooperarii si a comportamentului non-agresiv in relatiile inter-umane;
Promovarea si monitorizarea respectarii si apararii drepturilor, intereselor, libertatilor fundamentale ale omului si cetateanului, in concordanta cu legislatia nationala si internationala in vigoare, garantarea respectarii drepturilor constitutionale ale cetatenilor tarii noastre, precum si a persoanelor apatride, indiferent de nationalitate, limba, religie, sex, avere, origine, nastere sau statutul politic, juridic sau international al tarii sau teritoriului de care apartine persoana;
Ajutorarea persoanelor aflate in stare de nevoi sociale.
 

1 COMENTARIU

  1. Vi se pare normal ca cei fara studii juridice sa hotarasca soarta unor oameni sau totul se rezuma la a lua banii pe curs si cei care il vor absolvi nu vor profesa niciodata avand aceasi soarta ca si mediatorii.Cred ca ne-am saturat de smecherii!!!

Comentariile sunt închise.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.