Deputatul PSD Tamara Ciofu a donat mai multe volume de poezii din opera lui Mihai Eminescu

Deputatul PSD Tamara Ciofu a donat, in zilele de 14 si 15 ianuarie a.c. mai multe volume de poezii din opera lui Mihai Eminescu pentru bibliotecile scolilor din colegiul electoral in care activează ca parlamentar, cu ocazia implinirii a 165 de ani de la nasterea poetului.

Fiecare biblioteca de la scolile din Baluseni, Stauceni, Rachiti, Gorbanesti si de la colegiile A.T. Laurian, Economic Octvav Onicescu si de la Liceul de Arta Stefan Luchian din Botosani a primit din partea parlamentarului social democrat cate doua seturi de patru volume cu opera poetica a lui Mihai Eminescu.

“Anul acesta se implinesc 165 de ani de la nasterea celui mai mare poet roman si am dorit cu aceasta ocazie sa atrag atentia ca la varsta scolara, lectura are un rol hotarator in imbogatirea cunostintelor elevilor, in formarea gustului pentru citit, in cultivarea si dezvoltarea unui vocabular adecvat”, a declarat Tamara Ciofu.

La toate scolile vizitate elevii au sustinut recitale de poezii si proza din opera lui Mihai Eminescu. In coumna Rachiti volumele de poezii ale lui Mihai Eminescu au reprezentat prima donatie pentru noua biblioteca care se reconstruieste in cadrul scolii care a ars in incendiul de la sfarsitul anului trecut.

“Este necesar sa cunoastem ce si cat citesc copiii, respectand particularitatile lor de varsta. Consider ca este importanta dezvoltarea unei educatii cultural-artistice in timpul scolii, mai ales ca la consultatiile medicale s-au prezentat la mine din ce in ce mai multi copii cu probleme neurologice generate din cauza dependentei de calculator si de internet. Desi majoritatea tinerilor folosesc telefoane mobile, calculatoare si laptop-uri in viata de zi cu zi, cartile trebuie fie principalul reper de a intelege lumea, de a vedea in perspectiva si de a-si forma o cultura solida”, a completat vicepresedintele PSD Botosani.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.