LOTERIA BONURILOR FISCALE: PRIMA EXTRAGERE dupa NOILE REGULI, in IULIE. Premiile vor fi consistente

Dupa modificarea legislatiei privind organizarea Loteriei bonurilor fiscale, prima extragere va avea loc in luna iulie. S-a stabilit calendarul extragerilor lunare pentru 2015.

In fiecare luna va fi organizata o noua extragere pentru luna precedenta
 
Ordonanta Guvernului nr. 10/2015 prevede ca prima extragere lunara din 2015 la Loteria bonurilor fiscale va avea loc pe 19 iulie, iar la aceasta vor participa bonurile fiscale emise in iunie.
 
Bonurile castigatoare vor putea fi depuse la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in intervalul 20 iulie – 18 august.
 
Urmatoarea extragere va avea loc pe 16 august, pentru bonurile emise in luna iulie. Bonurile castigatoare vor putea fi depuse la orice unitate teritoriala a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) in intervalul 17 august – 15 septembrie.
 
In septembrie, extragerea pentru bonurile emise in luna august va avea loc pe 20 septembrie, iar bonurile vor putea fi depusa la ANAF pana pe 20 octombrie.
 
Extragerea urmatoare – 18 octombrie, iar intre 19 octombrie – 17 noiembrie se vor depune bonurile castigatoare la ANAF.
 
Extragerea din noiembrie : 22 noiembrie. Se vor depune la ANAF bonurile, intre 23 noiembrie si 22 decembrie.
 
Ultima extragere din 2015 – 20 decembrie. Bonurile se vor depune la ANAF intre 21 decembrie 2015 si 19 ianuarie 2016. 
 
Loteria bonurilor fiscale, care este o masura pentru combaterea evaziunii fiscale, consta in extragerea aleatorie de numere in vederea acordarii de premii in bani pentru persoanele fizice care detin bonuri fiscale ce atesta cumpararea de bunuri sau servicii pe teritoriul Romaniei.
 
Extragerea aleatorie de numere se face in felul urmator:
 
– un numar cuprins intre 1 si 999 inclusiv, care reprezinta valoarea totala a bonului fiscal (fara subdiviziunile leului), inclusiv taxa pe valoarea adaugata. Acesta rezulta in urma extragerii succesive a trei serii de cifre cuprinse intre 0 si 9; 
– un numar care reprezinta ziua emiterii bonului fiscal (aferenta lunii sau intervalului calendaristic, dupa caz, pentru care se organizeaza extragerea).
 

Pentru revendicarea premiului, persoane fizice au la dispozitie 30 de zile de la data extragerii pentru a depune la Fisc bonul fiscal castigator (original), o copie a actului de identitate/pasaportului si o cerere de revendicare. In fine, banii sunt virati in contul castigatorului/castigatorilor in cel mult 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare.

 
Pentru a fi considerat castigator, un bon fiscal trebuie sa indeplineasca in mod cumulativ urmatoarele conditii:
 
– sa fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal;
– sa fie lizibile toate informatiile obligatorii (asa cum sunt prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 28/1999);
– sa aiba valoarea totala in lei egala cu valoarea extrasa;
– sa fie emis in ziua extrasa;
sa nu aiba mentionat niciun cod de inregistrare fiscala al cumparatorului.
 
Atentie! Premiul fiecarei extrageri este impartit la numarul de bonuri castigatoare. Asta inseamna ca valoarea castigatoare a bonului fiscal este stabilita dupa ce sunt centralizate toate bonurile depuse in termenul legal de revendicare, scrie avocatnet.ro
 
Vor fi cel mult 100 de castigatori la fiecare extragere
 
La fiecare extragere din cadrul Loteriei bonurilor fiscale vor putea sa existe doar 100 de castigatori, potrivit unor modificari adoptate recent de parlamentari la OG nr. 10/2015.
 
„Avand in vedere faptul ca varianta actuala de desemnare a castigatorilor la Loteria bonurilor fiscale nu asigura predicitibilitate in ceea ce priveste numarul de castigatori, pentru a asigura castiguri individuale la un nivel rezonabil si stimulativ, astfel incat popularitatea Loteriei sa fie mentinuta, se impune limitarea numarului de premii care pot fi acordate”, motiveaza deputatii.
 
Asadar, cand se vor inregistra mai mult de 100 de bonuri castigatoare, autoritatile vor extrage aleatoriu doar 100 dintre ele.
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.