LUMEA FILMULUI ROMANESC este in DOLIU! O PERSONALITATE marcanta a trecut in NEFIINTA

Este doliu in lumea fiilmului romanesc, actorii, regizorii si ceilalti oameni cu care a lucrat pe platourile de filmare aducandu-i un omagiu la trecerea sa in nefiinta.

O mare regizoare si scenarista din Romania, Malvinia Ursianu, a incetat din viata. 
 
E cunoscuta iubitorilor filmului romanesc pentru realizarea unor filme precum „Intoarcerea lui Voda Lapușneanu” (1979), „Linistea din adancuri” (1982) sau „Pe malul stang al Dunarii albastre” (1983).
 
S-a stins din viata la varsta de 88 de ani.
 
Nascuta in comuna Gusoieni, judetul Valcea, la data de 19 iunie 1927, Malvina Ursianu a fost victima a regimului comunist in anul 1958, atunci cand chiar a fost acuzata de sabotaj ideologic si anticomunism, arestata si inchisa, iar timp de 8 ani a fost interzisa in cinematografie.
 
In anul 2003, Malvina Ursianu a primit premiul special al juriului la Premiile Uniunii Cineastilor din Romania pentru filmul „Ce lume vesela” (2002).
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.