EDITORIAL: Cati LIBERALI mai avem IN PICIOARE?

Tot felul de obraznicaturi  bantuie scena noastra politica; de la sirene pe tocuri la „pestoaice” blonde ce se prefac a conduce invatamantul botosanean, de la giboni rosii imbufnati,  expusi ca mascote politice,  si pana la cioflingari liberali minusculi ce-si trag pantofi cu tocuri de 5 centimetri pentru a privi peste gardul Inaltei Curti de Casatie si Justitie cu scopul de a-si consulta dosarele penale.

Mai vedem si indivizi ce stau rau cu „mansarda”, cand vorbesc spui ca-s de la balamuc, in sinea lor se cred un fel de lei-paralei. 
 
Daca participi la o sedinta de Consiliu Local aproape ca-i imposibil sa nu ti se proiecteze in minte scene de ospiciu, singura conditie este sa fie in sala viceprimarul Cosmin Andrei si consilierul PNL Eugen Turcanu. 
 
Sunt ca doi cocosei, cum se privesc, cum li se inrosesc crestele si incep schimburile de replici si de jigniri. Au ajuns sa se urmareasca pana si-n civilie, cand sunt dezbracati de roba politica.  Din boscorodeala lor nimeni nu intelege nimic, arbitrajul este asigurat de cel ce prezideaza sedinta in ziua respectiva, iar  restul consilierilor din cele doua tabere formeaza tagma chibitilor. 
 
Asistam la un spectacol pe cinste. Daca dialogul dintre ei, oricat de acid ar fi, ar avea si un substrat rational,  poate ca n-am fi determinati sa concluzionam ca indivizii pot fi priviti drept pacienti ai ospiciului condus  de Gabriel Oprisanu. Stim foarte bine, doctorul social democrat,  cu apucaturi de traseist, este directorul Spitalului de Psihiatrie Socola, Iasi.
 
Scena pe care v-am  prezentat-o este una la vedere, la sedintele Consiliului Local poate participa si  lua notite orice botosanean, fie contribuabil, fie asistat social. 
 
In culisele partidelor sunt secvente cu mult mai incitante, mai nebunesti, ce te duc cu gandul direct la camasa de forta. 
 
La PSD isi aroga „dreptul” de guru, de irefutabil diagnostician politic, o doamna ce se crede sexy, eleganta si foarte desteapta. Tocmai acest tip de comportament, enervant de arogant si apriori setat pe tupeu si obraznicie, te face sa crezi ca e vorba de un caz patologic. 
 
Unde mai pui ca individa este incurajata de ipochimenii de rosu ce pastoresc multe dintre comunitatile judetului, niste primarasi ce-si adancesc foarte des manutele in seiful cu bani publici. Ori de cate ori li se iveste ocazia ii aduc onorul cu plecaciune, gadilandu-i orgoliu, iar ea se simte in al noualea cer. 
 
Au mai fost cazuri in istoria noastra, chiar si in cea locala, cand s-a incercat cultivarea la extrema a unui neica-nimeni  epidermic si gaunos pana a sarit fulgii din el, lasand la iesirea din scena o dara de fum inecacios. Este de ajuns sa amintim de multimea de omagii adusa de aceiasi pesedei lui Constantin Contac, pe cand acesta era la pupitrul partidului. Asta pana ce bietul sofer  incepuse sa creada ca „daca ar fi stiut ca este atat de usor sa faci o facultate, pana sa ajunga politician ar fi facut vreo 3-4. ”  In folclorul politic circula o vorba: „Cum iti pot fura cei apropiati  mintile, nu ti le fura nici dracul!”
 
Pe acelasi palier al nesimtirii se misca si oamenii opozitiei, aici inca se consuma aer ciobanesc de Sulita, oricat ar incerca unii dintre liberalii mai breji sa forteze nota, partidul nu se poate detoxifica. 
 
Toata vina pleaca din interior, „bacteriile  turcane”  inca borhotesc intestinele liberalismului botosanean, nu se lasa tranchilizate si expulzate atat de usor. E drept, nici fostii pedelisti nu incearca sa vaccineze noul corp politic, s-au dat batuti din prima zi dupa fuziune. 
 
Viorel Grigoras inca ia notite de la Florin Turcanu, iar Catalin Flutur pare total indiferent de ceea ce se intampla in preajma lui. 
 
Testul de maturitate va fi la anul in mai, la alegerile locale, daca vor lasa sa se raspandeasca in continuarea ciuma rosie in judet si in municipiu, atunci pentru urmatorii patru ani ar trebui sa se doseasca in taberele cu refugiati sirieni.
 
LUCIAN ALECSA
 

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.