DOUA INCENDII in mai putin de o ora

Pentru stingerea acestor incendii au intervenit 20 de pompieri militari, voluntari si cetateni. Reprezentantii ISU Botosani a anuntat ca nu s-au inregistrat victime omenesti.

Marti seara, pe 21 februarie, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta ”Nicolae Iorga” al Judetului Botosani a fost solicitat sa intervina pentru stigerea a doua incendii izbucnite in locuintele unor cetateni din Stroesti (orasul Flamanzi) si Darabani, in mai putin de o ora.

Daca la Darabani evenimentul nu s-a soldat cu pagube materiale insemnate (a ars doar funinginea din cosul de fum), la Stroesti, jarul cazut din soba a aprins bunuri dintr-o camera, pagubele fiind estimate la circa 3.500 de lei.

Pentru stingerea incendiilor au intervenit, in total, 20 de pompieri militari, voluntari  si cetateni, fiind protejate de foc bunuri materiale in valoare de circa 150.000 de lei.

Pentru inlaturarea pericolului de incendiu din locuinte, specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani recomanda verificarea, repararea, izolarea termica si curatarea periodica a cosurilor de evacuare a fumului.

Jarul cazut din soba pe materiale combustibile se afla printre cele mai frecvente cauze de incendiu in sezonul rece.

Pentru prevenirea unor evenimente nedorite, montati pe pardoseala, in fata usitei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucata de tabla cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 m, nu introduceti in sobe lemne cu lungimea mai mare decat focarul, nu lasati usa de la focar deschisa, nu supraincalziti sobele, nu folositi sobe sau alte mijloace de incalzire defecte, cu improvizatii.

Sobele si alte mijloace de incalzire trebuie supravegheate permanent pe timpul functionarii.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.