Actorii Teatrului Mihai Eminescu va invita la spectacolele din weekend

Sambata, 4 aprilie 2015, la ora 17.00, pe scena Casei Tineretului este programat spectacolul „Ivan Turbinca”, dupa Ion Creanga.

Dramatizarea si regia artistica apartin lui ION SAPDARU , scenografia lui Mihai Pastramagiu, iar coregrafia este semnata de Victoria Bucun, mastile fiind realizate de Gelu Risca.
 
Distributia :
BOGDAN HORGA
ALEXANDRU DOBYNCIUC
GHEORGHE FRUNZA
BOGDAN MUNCACIU
MIHAI DONTU
SORIN CIOFU
IOAN CREȚESCU
VALI POPA
LENUS TEODORA MORARU
PETRONELA CHIRIBUTA
SILVIA RAILEANU
LIDIA UJA
MIRELA NISTOR
ALEXANDRA VICOL
 
Spectacolul „Ivan Turbinca” este o dramatizare a regizorului Ion Sapdaru dupa unul dintre cei mai importanti scriitori clasici romani – Ion Creanga. Povestea este transformata dintr-un basm intr-o metafora a destinului uman, dar mai ales, o meditatie pe tema relatiei omului cu moartea. Dorinta protagonistului de „a opri timpul” se izbeste inevitabil de perspectiva unei vesnicii plictisitoare si chinuitoare deopotriva, astfel incat finitudinea existentei umane devine o binecuvantare refuzata de divinitate.
 
Episoadele de meditatie filosofica sunt alternate cu multiple momente specifice folclorului romanesc.
 
Astfel, sunt inserate dansuri traditionale, care sunt sustinute de muzica populara, specifica mai ales zonei din care provine teatrul nostru.
 
De asemenea sunt folosite elemente din teatrul cu masti, traditie care apartine patrimoniului national romanesc.
pret bilet – 15 lei , elevi – 7 lei
 
Duminica, 5 aprilie 2015, la ora 18.00, are loc spectacolul „Hai sa ne despartim”, de ION SAPDARU
 
Regia artistica ION SAPDARU
Scenografia MIHAI PASTRAMAGIU
 
Distributia :
Volin Costin
Sorin Ciofu
Mihai Dontu
Valentin Popa
Gheorghe Frunza
Lidia Uja
Bogdan Muncaciu
Irina Mititelu
Mirela Nistor
Alexandru Dobynciuc
Ioan Cretescu
Petrut Butuman
Ioan Ciofu
 
Ion Sapdaru despre „Hai sa ne despartim”
 
„Punctul de pornire al acestei piese a fost un site al unui cetatean german caruia i-a venit ideea sa infiinteze o agentie de … despartiri. Inspiratia i-a venit observand flagelul vremurilor noastre – noncomunicabilitatea interumana. Asadar individul merge la persoana vizata si o informeza despre hotararea partenerului de a se desparti. Agentul despartitor incaseaza suma pentru prestatie si afacerea merge perfect! Asta, in Germania – rece, snoaba dar … civilizata !
 
Am incercat sa fac un exercitiu de imaginatie gandindu-ma ce s-ar intampla daca ar infiinta cineva o astfel de firma in spatiul nostru balcanic. Un spatiu unde temperamentele se rostogolesc neingradit, ca Voda prin loboda, unde veste divortului sau a despartirii este un soc major.
 
Pe aceasta pista am pornit imaginand sapte despartiri spectaculoase, dar si comice.
 
Piesa este un studiu psihologic al temperamentului balcanic confruntat cu un eveniment extrem de dificil si care se poate intampla oricui – despartirea.
 
Despartirea este un pas firesc al omului care ajunge la capatul unui drum in viata sa. O hotarare curajoasa, incarcata de o multitudine de probleme aparute in urma acestei decizii. In cele mai dese cazuri, partenerul parasit nu doreste sa inchida capitolul respectiv, si de aici … conflictul. Evident, cu toate implicatiile dramatice si ilare!
 
Hai sa ne despartim este o comedia amara, tesuta pe fundalul antagonismului vietii noastre moderne!”
 
Pret bilet – 15 lei , elevi – 7 lei

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.