Home Actualitate ADMINISTRATORII DE BLOC, obligati sa faca dovada cheltuielilor!

ADMINISTRATORII DE BLOC, obligati sa faca dovada cheltuielilor!

Toti cei care se ocupa de incasarea banilor de la locatari si de intretinerea blocurilor, respectiv administratorii, vor fi obligati sa prezinte trimestrial o situatie exacta a tuturor cheltuielilor pe care le-au facut pentru imobile.

Parlamentarii lucreaza la un proiect de lege, prin care „sefii” blocurilor sunt obligati sa aduca la cunostinta locatarilor, trimestrial, printr-o formula aleasa de catre proprietari (e-mail sau in scris), situatia financiara a imobilului.

Administratorii vor trimite e-mail sau vor bate la fiecare usa si vor da informatii despre situatia facturilor, a conturilor bancare, platile salariale, restante la facturi si situatia lucrarilor angajate din punct de vedere financiar.

„Prin masura propusa se doreste, pe de o parte, ca administratorii sa dea dovada de o mai mare corectitudine, iar pe de alta parte, proprietarii sa ia la cunostinta despre situatia reala si exacta a costurilor asociatiei”, se arata in proiectul de lege.

1 COMMENT

  1. Nu e buna propunerea.Administratorii angajeaza contabili platiti cu bani tot de la locatari sa faca asta.Cel mai bine ar fi ca toti administratorii sa fie angajati ai primariilor si platiti de locatari, ca primaria are politie locala si sub ordine diferite institutii de controale de tot felul pe cata vreme locatarii trebuie sa angajeze pe banii lor.In plus se va imputinea si nr.lor ca sa nu mai fie un administrator la o scara platit cu salariu minim/economie asa cum au ei pretentii.Si asa in legea 230 sunt prevazute articole ca primaria sa fie un factor garant local ptr.asociatiile de propietari,dar acest lucru nu se intampla si in realitate.

Comments are closed.

Exit mobile version