Alege sa fii salvator! Se RECRUTEAZA CANDIDATI

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani recruteaza candidati in vederea inscrierii la concursurile de admitere in institutii de invatamant care realizeaza formarea initiala a personalului pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta si Ministerului Afacerilor Interne.

La Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti (durata studiilor 4 ani) au fost scoase la concurs 35 de locuri, iar la Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti (durata studiilor 2 ani) sunt disponibile 225 de locuri pentru subofiteri si maistri militari auto.

Etapele concursului de admitere:

– etapa I, realizata la unitatile de recrutare, consta in examinarea medicala si evaluarea psihologica;
– etapa a II –a, realizata la institutiile de invatamant, consta in contravizita medicala, proba de verificare a aptitudinilor fizice si proba de verificare a cunostintelor (lucrare scrisa, tip grila, la Algebra, Elemente de analiza matematica si Fizica pentru Facultatea de Pompieri, respectiv, lucrare scrisa, la Matematica si Fizica – pentru Școala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ”Pavel Zaganescu” Boldesti).

Activitatea de recrutare inceteaza pentru candidatii care nu au promovat testarea psihologica sau au fost declarati ”Inapt medical”.

Pentru Facultatea de Pompieri si Școala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila ”Pavel Zaganescu” Boldesti sunt recrutati exclusiv barbati.

La institutiile de invatamant apartinand Ministerului Apararii Nationale, au fost scoase la concurs urmatoarele locuri:

– Academia Fortelor Terestre ”Nicolae Balcescu” Sibiu – 22 locuri;
– Academia Tehnica Militara Bucuresti – 38 de locuri;
– Universitatea Nationala de Aparare ”Carol I” Bucuresti – 2 locuri;
– Academia Navala ”Mircea cel Batran” Constanta – 4 locuri;
– Institutul Medico-Militar Bucuresti – 5 locuri;
– Școala Militara de Maistri Militari si Subofiteri a Fortelor Terestre ”Basarab I” Pitesti – 12 locuri;

Pentru a participa la concursul de admitere, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: sa aiba cetatenie romana si domiciliul in Romania; sa cunoasca limba romana, scris si vorbit; sa fie absolventi de liceu, cu diploma de bacalaureat; sa nu fi fost exmatriculati pentru abateri disciplinare dintr-o institutie de invatamant; sa aiba varsta de pana la 27 ani; sa aiba capacitate deplina de exercitiu; sa fi obtinut la purtare, in perioada studiilor liceale, media generala de minimum 9.00; sa fie declarati apt medical, fizic si psihologic; sa aiba un comportament corespunzator cerintelor de conduita admise si practicate in societate; sa nu aiba antecedente penale sau sa nu fie in curs de urmarire penala ori de judecata, pentru savarsirea de infractiuni; sa aiba inaltimea de minimum 1.70 m pentru barbati si 1.65 m pentru femei.

Inscrierea candidatilor se face la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani, strada Uzinei, nr. 3, astfel:

– pentru Facultatea de Pompieri si institutiile de invatamant ale MApN – pana la data de 26.05.2017;
– pentru Scoala de Subofiteri de Pompieri si Protectie Civila „Pavel Zaganescu” Boldesti – pana la data de 21.07.2017.

Informatii privind graficul admiterii, tematica si bibliografia se gasesc pe adresele web ale fiecarei institutii de invatamant.

Detalii suplimentare se pot obtine si de pe site-ul www.isubotosani.ro, dar si la Serviciul Resurse Umane din cadrul ISU Botosani, telefon 0231/508.129.

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.