AMANTA i-a venit de hac PRIMARULUI NICHITA ?! Primarul IASIULUI a ajuns la DNA pentru ca o spiona cu …POLITIA LOCALA ! VEZI STENOGRAMELE

Sunt detalii incredibile in dosarul in care primarului municipiului Iasi, Gheorghe NICHITA, este acuzat de procurorii DNA.

Primarul este acuzat ca „abuzand de functia detinuta, respectiv primar al Municipiului Iasi si in scopul obtinerii, pentru sine a unui folos necuvenit, a solicitat unor lucratori ai Politiei Locale Iasi, institutie aflata in subordinea sa, sa efectueze actiuni de supraveghere operativa a unor persoane folosind personalul si bunurile aflate in dotarea acestei institutii”.

In referatul procurorilor prin care se cere arestarea preventiva a primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, sunt prezente detalii care uimesc! Primarul isi spiona iubita folosinduse de un adevarat serviciu de spionaj, in care ii implica si pe angajati ai Politiei locale.

Din interceptarile existente la dosar reiese modul cum Nichita isi fila iubita, apeland chiar la clanul Cordunenilor cu misiunea de a-i speria prietenii acesteia. Stemogramele prezentate de procurori mai arata cum Nichita cerea si informatii despre un om de afaceri britanic: „Ma intereseaza toata viata lui”.

Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, el fiind retinut pentru mai multe fapte.

„Pentru a cunoaste exact deplasarile pe care le efectueaza persoanele și cu cine se intalnesc acestea Nichita Gheorghe a instigat mai multi functionari publici cu functii de conducere din cadrul Politiei Locale a Mun. Iasi sa efectueze supravegheri operative si investigative. In acest sens, printre functionarii publici se numara Hliboceanu Liviu Mihai, directorul general al institutiei si Avirvarei Stefan, sef serviciu”, se arata in referatul DNA.

In referat sunt redate discutiile din data de 15.03.2015, cand Nichita Gheorghe ii solicita lui Avirvarei Stefan, efectuarea unor verificari in Mun. Cluj – Napoca pentru obtinerea de date si informatii despre Wolsey Robert, scrie stiripesurse.ro.

„NICHITA GHEORGHE: Stefane, baietii aia ai nostri nu pot sa vada la Cluj despre el toate amanuntele, toate datele?

AVIRVAREI STEFAN: Pai da nu stiu, ce sa mai… sa-i trimit pana acolo?

NICHITA GHEORGHE: Da, adica ma intereseaza toata viata lui.

AVIRVAREI STEFAN: Aha.

NICHITA GHEORGHE: Cu cine este…

AVIRVAREI STEFAN: Haideti c-am sa incerc.

NICHITA GHEORGHE: E insurat, nu-i insurat, are sotie aici, nu are aici, are la Londra, unde-o are…

AVIRVAREI STEFAN: Incerc sa aflu, am sa vorbesc cu ei si nu stiu, maine sa-i trimit.

NICHITA GHEORGHE: Da, pai vreau cat mai rapid, imi trebuie intr-o zi, doua sa stiu totul.

AVIRVAREI STEFAN: Da.

NICHITA GHEORGHE: Daca nu reusesti spune-mi, ca trimit pe altcineva daca nu.”

Conform procurorilor, Dumitrascu Ionut, angajat al S.C. SALUBRIS S.A. s-a deplasat in Mun. Cluj Napoca, unde l-a contactat pe numitul Wolsey Robert, sub pretextul derularii unor afaceri, incercand in acest mod sa obtina detalii despre el .

„Datele obtinute de catre Dumitrascu Ionut in perioada 17 – 18.04.2015, au fost transmise catre Nichita Gheorghe, care i-a comunicat angajatului S.C. SALUBRIS S.A. totodata ce atitudine sa adopte in intalnirile cu cetateanul englez. De asemenea, la instigarea primarului Nichita Gheorghe, cardul lui Dumitrascu Ionut a fost alimentat in doua randuri cu sume de aproximativ 1.000 lei”, se mai arata in referat.

La dosar se afla si interceptari din care reiese cum Gheorghe Nichitea isi fila iubita, Adina Samson, si cum isi trimitea „anchetatorii” sa faca o reconstituire: sa incerce patul la o vila din Suceava.

Astfel, la data de 23.03.2015, ora 12:39, Avirvarei Stefan a fost determinat de catre primarul Nichita Gheorghe ca in data de 25.03.2015 sa efectueze o deplasare in Municipiul Suceava, la Vila Alice, impreuna cu Dumitrascu Ionut si Bacioi Ion sub pretextul efectuarii unei reconstituiri . In acest sens i-a descris ce trebuie sa faca:

„NICHITA GHEORGHE: Alo! A… baiatul asta, cu tine impreuna si cu DUMI, plecati la Suceava maine dimineata si facem o reconstituire.

AVIRVAREI STEFAN: Ok.

NICHITA GHEORGHE: Da?

AVIRVAREI STEFAN: Da.

NICHITA GHEORGHE: Deci, la hotel, mergi, iei camera, ii spui… „Bai, vrem ceva sa…” ma rog, nu tre’ sa stie aia de acolo.

AVIRVAREI STEFAN: Sa… luam camera?

NICHITA GHEORGHE: Da, camera, tot.

AVIRVAREI STEFAN: Ok.

NICHITA GHEORGHE: Si tu cu DUMI in pat si ala sa va asculte.

AVIRVAREI STEFAN: Ok.

NICHITA GHEORGHE: Il pui pe … il pui pe agent in pat…

AVIRVAREI STEFAN: Da, am inteles.

NICHITA GHEORGHE: Cu… DUMI si tu asculti. Si invers.

(…)

„AVIRVAREI STEFAN: Da, vroiam sa va sun, maine cu ce masina merg incolo?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Iei BOJ-ul sau…

AVIRVAREI STEFAN: BOJ-ul nu pot sa-l iau, ca nu se poate merge la drum lung.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Faci curse sau te duci?

AVIRVAREI STEFAN: La 70/h ii tremura volanul, e praf masina.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: O iei pe aia cu care ai fost la Bucuresti, numai ca cam multi kilometri, dar in fine, o sa fac ordin de serviciu si poate te duci si pe la Politia Suceava sa-ti pui viza, ca sa decontam ca deplasare, stii?

AVIRVAREI STEFAN: Da.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Ca asta este de fapt, acolo te duci.

AVIRVAREI STEFAN: Da.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Deci plecati dimineata, da in partea aialalta ai vorbit?

AVIRVAREI STEFAN: Am vorbit, da, am trimis deja pe un prieten de-al meu acolo sa ia camera din seara asta si sa-mi fac treaba buna.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI:Ok, bravo, la asta ma gandeam, macar cat de cat sa se auda ceva.

AVIRVAREI STEFAN: I-am zis, daca nu scartaie, macar sa izbeasca tablia patului de perete sau sa se auda troncanind si se ocupa un amic de-al meu din Suceava in seara asta si deja ia camera, o plateste el.”

„Intrucat utilizatorul postului telefonic cu numarul de nu a putut rezolva „problema cu patul”, aspect ce reiese din convorbirea telefonica care s-a purtat de catre Avirvarei Stefan la ora 19:25, functionarul public i-a comunicat la ora 19:40 lui Nichita Gheorghe faptul ca acea camera din unitatea hoteliera este disponibila „abia vineri”.”, se mai arata in referat.

In data de 27.03.2015, numitii Avirvarei Stefan, Dumitrascu Ionut si Bacioi Ion s-au deplasat folosind acelasi autoturism anterior mentionat in Mun. Suceava la Vila Alice,unde trebuia sa urmareasca o persoana din anturajul primarului daca are acolo o intalnire amoroasa sau de afaceri conform solicitarii primarului Nichita Gheorghe din data de 23.03.2015, scriu procurorii.

Dintr-o discutie purtata in data de 25.03.2015 la ora 12:43 de Avirvarei Stefan cu Nichita Gheorghe, rezulta ca edilul i-a solicitat politistului local stabilirea locului in care se afla numita Samson Adina Mihaela si demararea unei activitati de supraveghere a acesteia, primind un raspuns pozitiv din partea functionarului politiei locale.

„AVIRVAREI STEFAN: Sa traiti.

NICHITA GHEORGHE: Deci masina o ramas ca sa faca revizia acolo, totu-i in regula, o plecat Costel Chisca ca sa se asigure, schimba cauciucurile.

AVIRVAREI STEFAN: Perfect.

NICHITA GHEORGHE: Povestea este ca in timpul asta nu stim alte lucruri, stii?

AVIRVAREI STEFAN: Da n-o ramas acolo?

NICHITA GHEORGHE: Doar masina, ea o plecat.

AVIRVAREI STEFAN: Nu s-o fi dus la spital?

NICHITA GHEORGHE: Nu merge la spital azi, nu stiu de unde puteti sa preluati, ori de acasa, ori… pentru dupa amiaza. O fi prin oras, nu stiu.

AVIRVAREI STEFAN: Sa incercam sa preluam deci.

NICHITA GHEORGHE: Da discret si elegant.

AVIRVAREI STEFAN: Ok.

NICHITA GHEORGHE: Daca puteti.

AVIRVAREI STEFAN: Facem tot posibilul.

NICHITA GHEORGHE: Daca nu, cand ajunge, cand nu ajunge…

AVIRVAREI STEFAN: Am inteles.

NICHITA GHEORGHE: Bine, pa, da cu multa discretie, bine.”

Faptul ca Avirvarei Stefan s-a angrenat in activitatea solicitata de catre Nichita Gheorghe rezulta din discutia purtata in aceeasi zi la ora 15:22, acesta confirmand ca se afla in zona de domiciliu a numite Samson Adina Mihaela, fara a putea stabili insa unde se afla aceasta.

„AVIRVAREI STEFAN: Sa traiti, nu mai stiu mare lucru.

NICHITA GHEORGHE: Nici acasa nu stii, nu?

AVIRVAREI STEFAN: Pai acolo ma invart. Daca… domnul Chisca oare nu stie?

NICHITA GHEORGHE: N-are cum mai, de unde sa stie? N-are cum si nu sunam, ca daca sunam nu-i bine.

AVIRVAREI STEFAN: Da.

NICHITA GHEORGHE: Bine, asta e.

AVIRVAREI STEFAN: Mai stau pe faza.”

Fiind nemultumit de faptul ca inca nu se reusise localizarea numitei Samson Adina Mihaela, Nichita Gheorghe l-a contactat la ora 15:27 pe Hliboceanu Liviu Mihai, caruia i-a solicitat sa faca verificari pe itinerariul obisnuit al Adinei Samson, pentru a stabili cu exactitate locul in care se afla aceasta.

„HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Traiti, sefu.

NICHITA GHEORGHE: Vezi cum putem sa aflam cam unde ar fi, o plecat din service cu nu stiu ce, Chisca tre’ sa stie si vezi obisnuit, vezi Oscar-ul, vezi Palas-ul, vezi Bucur Dent-ul, adica Gioconda, adica stim traseele astea, nu?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, da, da.

NICHITA GHEORGHE: Eventual daca e acasa, o sa ne dam seama mai tarziu, ca va iesi sau…

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, verific si va sun.

NICHITA GHEORGHE: Incearca sa le dai o mana de ajutor la ei tai, ca ei acum… nu poti sa-i trimiti peste tot pe toti.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, da, da.

NICHITA GHEORGHE: Bine si daca e nevoie, la Bucur Dent poate sa mearga cineva, eu stiu, sa vada programarea.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, haideti ca sun.”

Ulterior, la ora 15:29 Hliboceanu Liviu Mihai l-a contactat pe Avirvarei Stefan si i-a solicitat celui din urma sa verifice unde se afla Samson Adina Mihaela. Din discutia celor doi rezulta ca primul fusese deja insarcinat cu verificarea zonelor despre care se cunostea, ca urmare a supravegherilor anterioare, ca sunt frecventate de Samson Adina Mihaela.

„HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Alo? Ia verifica oleaca unde-i.

AVIRVAREI STEFAN: Pai el m-o sunat, i-am zis ca-si face revizia la masina si de acolo o plecat pe jos si am om acasa care sta si asteapta, mai mult nu stiu.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Aha, m-o sunat si pe mine sa vad prin locurile astea vechi unde poate sa fie.

AVIRVAREI STEFAN: Da unde dracu, intri dupa ea, ce faci?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da masina unde-o lasat-o?

AVIRVAREI STEFAN: La Skoda, da verific acuma sa vad daca mai e acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da, hai si ma suni.”

La ora 15:54, cei doi interlocutori discuta din nou, prilej cu care rezulta ca Avirvarei Stefan a verificat daca Samson Adina Mihaela a revenit la service-ul unde isi lasase autoturismul pentru reparatii dar si faptul ca in activitatea de supraveghere, desfasurata in interesul personal al primarului Nichita Gheorghe, au fost implicati si alti functionari ai Politiei Locale Iasi, respectiv „Iulian”, neidentificat pana in prezent si „Nicusor”, identificat ca fiind Balteanu Nicusor.

„HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da.

AVIRVAREI STEFAN: Nu stie nimic, n-are sens sa-i trimit pe astia, sa iasa oleaca Nicusor sau Iulian sa mai faca o plimbare pe acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: I-am trimis, prin Palas l-am trimis. Hai ca-l trimit pe Nicusor.

AVIRVAREI STEFAN: Bine, la revedere.”

Implicarea functionarilor Politiei Locale Iasi in cautarea numitei Samson Adina Mihaela pentru a fi „preluata” in supraveghere rezulta si din discutia purtata la ora 17:02. Astfel, Hliboceanu Liviu Mihai i-a transmis numitului Avirvarei Stefan modul in care sunt dispusi in teren pentru a reusi localizarea Adinei Samson. Totodata, Hliboceanu Liviu Mihai si-a manifestat ingrijorarea legata de eventuala descoperire a sistemului de urmarire prin GPS montat pe autoturismul numitei Samson Adina Mihaela, cu ocazia operatiunilor de service. Avirvarei Stefan i-a data asigurari ca acest lucru nu se va intampla deoarece Chisca Costel se afla la service-ul auto tocmai pentru acest motiv.

„HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da.

AVIRVAREI STEFAN: Tot acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Trimite totusi la ea acasa, sa nu fie acasa.

AVIRVAREI STEFAN: Da Nicusor n-o iesit acasa?

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: I-am zis sa vina acasa, era prin Pacurari, cred c-o fi ajuns, Iulian e la Bucur, unde ar mai putea? O trecut prin Palas, l-o verificat, nu era, unde sa mai verific? Eu is la Gioconda cu Ben, dar aici degeaba stau. Unde ar mai putea fi?

AVIRVAREI STEFAN: Acasa, sa mearga cineva, n-are rost sa-i mai scot eu pe astia.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Bine, mai vorbim, dar le-ai zis sa te anunte daca se misca?

AVIRVAREI STEFAN: Da, da.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Da oare aia de acolo de la revizie stiu sa nu umble la…?

AVIRVAREI STEFAN: Da, ca l-am trimis pe Chisca acolo.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Si nu stii, o scoate tot azi?

AVIRVAREI STEFAN: Habar n-am.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Ia suna-l pe Chisca si-l intreaba.

AVIRVAREI STEFAN: Ok, il sun, bine.

HLIBOCEANU LIVIU MIHAI: Bine, pa.”

Acestea sunt doar cateva din stenogramele din care reiese preocuparea primarului municipiului Iasi de a-si urmari amanta pas cu pas, actiune in care i-a implicat si pe angajati ai Politiei locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Politica de comentarii : Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material.


Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.


Site-ul http://www.reporterul.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.