Home Actualitate Ambulante, masini ale pompierilor, elicopter in actiune in Centrul Vechi! Mobilizare pentru...

Ambulante, masini ale pompierilor, elicopter in actiune in Centrul Vechi! Mobilizare pentru salvare de vieti dupa un cutremur de mare magnitudine

Un amplu exercitiu de cooperare pentru antrenarea structurilor de interventie la cutremure puternice a avut loc joi dimineata in Centrul Istoric al municipiului Botosani.

La ora 10.00 se aflau in Centrul Vechi masini cu echipaje SMURD si ambulante, venite sa acorde ajutor victimelor unui cutremur de mare magnitudine, derulandu-se un scenariu care le da fiori multor locuitori din zona. Un elicopter ridica raniti pentru a-i transporta de urgenta la unitatile medicale. La sol, echipaje pregatite si coordonate pentru interventie rapida acorda primul ajutor ranitilor. Asa a aratat Centrul Vechi intre orele 10.00 -12.00, joi dimineata.

A fost un un exercitiu de cooperare pentru antrenarea structurilor de interventie la cutremure puternice, in Centrul Istoric al municipiului Botosani.

Potrivit scenariului, in urma unui cutremur de pamant de mare magnitudine, in Centrul Vechi al municipiului resedinta de judet, se vor produce mai multe situatii de urgenta (prabusiri ale unor elemente de constructie, explozii, incendii, avarii la utilitati), fiind necesara interventia fortelor specializate pentru salvarea populatiei, precum si evacuarea bunurilor.

Actiunea se inscrie in programul anual de pregatire. Exercitiul a urmarit testarea capabilitatilor de interventie si raspuns a fortelor implicate, precum si viabilitatea procedurilor si planurilor de cooperare comune ale structurilor cu atributii in managementul tipurilor de risc. Totodata, in cadrul simularilor se verifica modul de punere in aplicare a Planului Rosu de Interventie Judetean.

In actiunile de interventie si inlaturare a efectelor negative ale situatiilor tactice prezentate au fost implicate urmatoarele structuri: ISU Botosani, Iasi si Suceava, Inspectoratul de Politie Judetean Botosani, Inspectoratul Judetean de Jandarmi Botosani, U.M. 01251 si 01198 Botosani, Serviciul Judetean de Ambulanta Botosani, Politia Locala Botosani, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Botosani, Agentia pentru Protectia Mediului, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Botosani, Filiala de Cruce Rosie Botosani, S.C. DELGAZ Grid, Directia de Sanatate Publica, Inspectoratul Judetean in Constructii Botosani, Spitalul Judetean „Mavromati” – Unitatea de Primiri Urgente si Inspectoratul General de Aviatie – Unitatea Speciala de Aviatie Iasi, care va interveni cu un elicopter.

Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Nicolae Iorga” al Judetului Botosani cere scuze participantilor la trafic pentru eventualele neplaceri cauzate de aceasta actiune si multumeste pentru intelegere.

Exit mobile version